Що приготувати на вечерю в духовці: ТОП-5 незвичних рецептів

1 квітня 2020, 12:45
Рецепти смачних страв для духовки

Овочева запіканка

Запікання – один з найздоровіших способів приготування їжі . Продукти готуються з мінімальною кількістю жиру, а рум'яна кірочка утворюється під впливом високої температури, а не за рахунок згорання масла, як це відбувається на сковороді. До того ж запікати в духовці навіть простіше, ніж смажити на плиті.

Читайте також:

Реклама

Ми поділимося ідеями смачних страв для вечері в духовці, які підійдуть як для звичайного сімейного вечері, так і для свята.

Яловичина по-бургундські в духовці

Яловичина в червоному вині

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Складові:

  • 1 кг м'якоті яловичини
  • 350 мл сухого червоного вина
  • 500 мл бульйону
  • 2 цибулина
  • 3 моркви
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 2 зубчики часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 1 пучок свіжої петрушки
  • 1 лавровий лист
  • 400 г грибів
  • Сіль і перець – за смаком
  • Оливкова олія – для смаження

Смотрите видео, как приготовить гречку со свининой в горшочке:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Нарізати м'ясо на середні шматочки, промити і обсушити паперовим рушником.
  2. Налити оливкову олію в сковорідку, розігріти і викласти м'ясо. Обсмажити з усіх боків до утворення скоринки, потім посолити і поперчити.
  3. Готове м'ясо перекласти в каструлю або сковороду з товстим дном, додати томатну пасту, перемішати. Залити бульйоном. Додати червоне вино.
  4. З пряних трав зробити "букет", обв'язавши його кулінарною ниткою, покласти в каструлю і накрити кришкою. Знову поставити на вогонь. Як тільки спекотне закипить, переставити його в розігріту до 170 ° С духовку на 1 годину.
  5. Поки м'ясо в духовці, нарізати овочі. Гриби нарізати і обсмажити. Через годину додати все це в каструлю і повернути на півтори години в духовку.

Соковиті курячі шашлички в духовці

Курячі шашлички на шпажках

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг курячого філе
  • 2 цибулини
  • 100-150 мл оливкової олії, сметани або майонезу
  • 1 ст.л. спецій для курки
  • 1 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. меленого перцю
  • 1 лимон
  • 1 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, нарізати невеликими кубиками. Скласти в миску.
  2. Лимон нарізати кружечками. Цибулю почистити і нарізати кільцями. Додати спеції для курки, сіль і перець. Потім додати масло, сметану або майонез, ретельно перемішати.
  3. Накрити миску і відправити маринуватися на кілька годин або на ніч.
  4. Деко застелити фольгою, злегка змастити олією. Перекласти на фольгу цибулю і лимон, з якими маринувалася курка.
  5. М'ясо нанизати на дерев'яні шпажки і покласти зверху.
  6. Накрити шашлик з курки фольгою і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 10 хвилин. Потім зняти фольгу і підрум'янювати м'ясо 10-15 хвилин.

Рибна запіканка в духовці

Запіканка з риби в духовці

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 кг риби
  • 1 стакан кукурудзяної крупи
  • 2 склянки води
  • 1 стакан жирних вершків
  • 2 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 70 г моцарели або твердого сиру
  • Сіль, перець – за смаком
  • Розмарин, чебрець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кукурудзяну крупу добре промити.
  2. Рибне філе порізати середніми шматочками.
  3. Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
  4. Крупу викласти на дно жароміцної форми, зверху викласти шматочки риби. На рибу укласти часник і цибулю. Посолити, поперчити. Покласти гілочки чебрецю і розмарину.
  5. Залити двома склянки води і склянкою вершків.
  6. Зверху викласти шматочки нарізаного або натертого сиру.
  7. Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 30-35 хвилин.
  8. Картопляно-рибну запіканку можна подавати як в гарячому, так і в розігрітому вигляді.

Запіканка з печінки з овочами

Печінкова запіканка

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 600 г курячої печінки
  • За 150 г ріпчастої цибулі, кабачків і печериць
  • 200 г солодкого перцю
  • 100 г біле вино
  • 80 г манки
  • 200 г жирної сметани
  • 4 яйця
  • 40 г вершкового масла
  • Сіль перець
  • Сушений часник
  • Сушений чебрець

Спосіб приготування:

  1. Наріжте кубиком цибулю, кабачок, солодкий перець і гриби.
  2. Тушкуйте на вершковому маслі 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Після приправте сіллю і спеціями. Додайте вино і тушкуйте, поки не випарується рідина.
  3. Пропустіть печінку через м'ясорубку, використовуючи дрібну сітку.
  4. З'єднайте обсмажені овочі з грибами, подрібнену печінку, сметану, манку, яйця, сіль, перець і добре перемішайте.
  5. Дно рознімної форми застеліть пергаментом, вилийте печінковий тісто і запікайте при температурі 180 ° С 50 хвилин.
  6. Потім дайте запіканці повністю охолонути.

Вегетаріанська картопляна запіканка з грибами

Запіканка з грибів та картоплі

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г картоплі, тонко нарізаного
  • 150 г молока
  • 5 ст.л білого вина
  • Сіль, перець – за смаком
  • 2 ст.л вершкового масла
  • 2 зубчики часнику і 2 ст.л рослинного масла
  • 300 г печериць
  • 100 г тертого сиру

Спосіб приготування:

  1. Нагріти духовку 210 ° С, змастити маслом форму для запіканки.
  2. Змішати нарізану картоплю, молоко, вино, сіль і перець.
  3. Закип'ятити в каструлі і варити, помішуючи, поки готуються гриби.
  4. Нагріти масло і обсмажити часник, потім додати гриби і готувати приблизно три хвилини, помішуючи.
  5. Потім з'єднати гриби з картоплею і молоком і вилити все в форму. Запікати 35-45 хвилин. Через 15-20 хвилин від початку приготування посипати запіканку тертим сиром.

Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувати на вечерю з курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом овочевої запіканки на вечерю .