Що приготувати на вечерю: три швидких рецепта пасти

15 січня 2020, 13:00
Варіювати рецепти пасти можна нескінченно

Паста з соусом

Паста з різними соусами – прекрасний варіант для вечері. Така страва ситна, смачна і швидка. Ми зібрали три рецепта пасти, приготування за якими займе не більше півгодини.

Дивіться відео, як приготувати макарони з копченими реберцями:

Реклама

Читайте також:

Паста з соусом з курячої печінки

Реклама

Макарони з курячою печінкою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г курячої печінки
  • 250 г пасти
  • 250 г консервованих помідорів
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 3 стебла селери
  • 3 зубчики часнику
  • 50 мл оливкової олії
  • 3 гілочки петрушки
  • 1 щіпка цукру
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і селеру нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на крупній тертці.
  2. Обсмажити овочі на оливковій олії до напівготовності, періодично помішуючи.
  3. Курячу печінку очистити від плівок, як слід промити і додати до підливі.
  4. Порубати консервовані помідори, петрушку і часник, викласти в сковороду.
  5. Відварити макарони і за 10 хвилин до готовності страви додати до зажарки. Посолити і поперчити, присмачити дрібкою цукру. Перемішати.
  6. Зняти з вогню, викласти в велике глибоке блюдо, за бажанням посипати тертим сиром.

Паста з шинкою і зеленим горошком від Найджели Лоусон

Макарони з шинкою і горошком

Час приготування:

  • 25 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г пасти фарфалле (або інший короткої пасти)
  • 100 г замороженого дрібного горошку
  • 150 мл жирних вершків
  • 150 г нарізаної кубиками шинки
  • 2 столові ложки тертого сиру пармезан

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте макарони відповідно до інструкції на упаковці у великій кількості підсоленої киплячої води.
  2. Через 5 хвилин від початку приготування додайте горох в воду для макаронів.
  3. Коли макарони будуть готові, відкиньте все на друшляк.
  4. Знову поставте суху каструлю на вогонь. Додайте вершки, шинку і пармезан і прогрійте.
  5. Додайте макарони і горох, добре перемішайте і зніміть з плити.
  6. Подавайте макарони з горошком і шинкою гарячими, за бажанням посипавши додатковою порцією тертого пармезану і меленим перцем. Страву можна також прикрасити зеленню.

Паста з креветками і вершковим соусом

Паста з креветками в вершках

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г феттуччіне
  • 12 тигрових креветок
  • 80 мл оливкової олії
  • 50 мл білого сухого вина
  • 200 мл вершків 20%
  • 50 г тертого пармезану
  • Кілька гілочок базиліка
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть часник і базилік і злегка обсмажте їх в сотейнику на розпеченій оливковій олії.
  2. Потім додайте креветки і готуйте, помішуючи, 3-4 хвилини. Влийте вино і повністю його випаріть.
  3. Додайте вершки. Доведіть соус до кипіння і зніміть з вогню. Приправте за смаком.
  4. Відварену пасту змішайте з гарячим соусом, викладіть на тарілки і посипте тертим пармезаном і рубаною зеленню.

Порада: Ви можете додати в соус невелику баночку консервованої кукурудзи.

Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувати на вечерю з фаршу . "Сьогодні" також ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні .