I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на обід швидко і смачно: ТОП-5 рецептів пасти

Прості рецепти з макаронами для обіду

Хочете зробити смачний обід, але не бажаєте довго возитися біля плити? Тоді приготуйте італійську пасту. Її можна подавати разом з різними соусами, запікати і додавати в салати.

Дивіться відео, як приготувати вершковий салат з пастою:

Реклама

Найкорисніші макарони готують з твердих сортів пшениці. Калорійність їх в сухому вигляді становить 250-350 ккал на 100 г продукту. Це багатьох лякає. Але після варіння 100 г готових макаронів мають калорійність 130 ккал / 100 г і глікемічний індекс 40. А це не більше, ніж в 100 г готової гречаної, вівсяної або рисової каші.

Читайте також:

Реклама

Запечена паста з куркою і перцем

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 275 г пасти
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 цибулина
  • 3 солодких перці різних кольорів
  • 1 ч.л. суміші спецій (паприка, чилі, сіль з добавками)
  • 500 г філе курячих стегенець
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 банка томатного соус для пасти
  • 75 г тертого сиру "Чеддер"
  • Натуральний йогурт – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Відваріть пасту в киплячій підсоленій воді до готовності.
  2. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте нарізане смужками філе протягом 5 хвилин, до золотистого кольору, перекладіть на тарілку.
  3. Додайте в сковорідку подрібнену цибулю і нарізаний середніми шматочками перець, обсмажте на середньому вогні до м'якості, близько 8 хвилин.
  4. Всипте суміш приправ, перемішайте, готуйте 1 хвилину, а потім поставте курку в сковороду, додайте томатне пюре і 50 мл води. Готуйте на повільному вогні кілька хвилин, потім додайте макарони і перемішайте.
  5. Розігрійте духовку в режимі гриль до середньої температури. Перекладіть пасту в форму для запікання, посипте тертим Чеддером і поставте в духовку запікатися до золотистого кольору.

Паста з тунцем, помідорами і зеленим горошком

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Консервований тунець – 180 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Біле вино – 100 мл
  • Консервований зелений горошок – 200 г
  • Свіжі стиглі помідори – 2-3 шт. або консервовані у власному соку томати – 400 мл
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль, прянощі – за смаком
  • Свіжа зелень петрушки або кропу – 2 ст.л.
  • Макарони з твердих сортів пшениці – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відкрити банки з тунцем і консервованим горошком. Злити зайву рідину. Свіжі помідори помити, видалити білу частину від плодоніжки і нарізати їх маленькими кубиками. Якщо ви використовуєте консервовані у власному соку томати, потрібно очистити їх від шкірки і розім'яти виделкою.
  2. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, помити і дрібно порізати гострим ножем.
  3. Розігріти сковороду або сотейник з рослинним маслом і обсмажити цибулю до прозорості.
  4. Додати тунця і біле вино. Готувати, періодично помішуючи, поки рідина майже повністю не випарується.
  5. Потім додати в сковороду помідори і зелений горошок. Посолити, поперчити і додати прянощі за смаком. У цьому рецепті найкраще використовувати свіжомелену суміш перців і сушені італійські трави. Готувати, помішуючи, близько 10 хвилин.
  6. За хвилину до готовності додати подрібнене листя петрушки.
  7. Поки готується тунець з горошком і помідорами, відварити свою улюблену пасту. Для цього в киплячу підсолену воду відправити макарони, через хвилину перемішати, щоб вони не прилипли до дна. Варити пасту потрібно до стану аль денте, тобто вона повинна залишатися злегка твердою, як за хвилину-дві до готовності. Злити рідину.
  8. Подавати пасту з соусом з тунця і помідорів.

Теплий салат з пасти з червоною рибою і горошком

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г філе сьомги
  • 150 г відварених макаронів фарфалле
  • 100 г свіжомороженого зеленого горошку
  • 50 мл сметани
  • Міні-грін зеленого горошку
  • Лавровий лист
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Філе сьомги відваріть на повільному вогні, додавши у воду лавровий лист і сіль. Всипте в каструлю заморожений зелений горошок і проваріть його разом з рибою.
  2. У велику миску викладіть відварені фарфалле, заправте сметаною, сіллю і перцем.
  3. Додайте проварений зелений горошок і сьомгу, розібравши її руками на невеликі шматочки.
  4. Міні-грін розірвіть руками навпіл і додайте до теплого салату.
  5. Перемішайте і подавайте до столу, за бажанням посипавши тертим пармезаном.

Паста з куркою, сиром і кукурудзою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 250 г
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Консервована кукурудза – 200 г
  • Сметана – 3-4 ст.л.
  • Свіжа зелень – 1 пучок
  • Твердий сир – 50 г
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • Італійська паста – 150 г

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю почистити, помити і дрібно порізати.
  2. Зелень помити, видалити стебла і подрібнити.
  3. Куряче філе помити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
  4. Розігріти сковороду з олією і готувати цибулю до прозорості.
  5. Додати шматочки курячого філе і тушкувати, поки м'ясо рівномірно не побіліє.
  6. Додати сметану, кукурудзу без рідини і готувати ще 10 хвилин. Додати сіль і спеції за смаком.
  7. Відварити свою улюблену пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці. Подавати з соусом, посипавши зеленню і тертим сиром.

Карбонара з грибами і беконом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. олії
  • 1-2 шт. ріпчастої цибулі
  • 300 г свіжих печериць
  • 1 ст.л. масла
  • 400 г бекону або шинки
  • 4 яйця
  • 200 мл жирних вершків
  • 1/2 склянки тертого сиру "Пармезан"
  • 400 г спагетті
  • трохи петрушки
  • Мелений червоний перець
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Підсмажте нарізану цибулю на олії так, щоб він став золотистого відтінку і викладіть на окрему тарілку або паперовий рушник.
  2. На тій же сковороді підсмажте нарізані гриби.
  3. Коли гриби будуть готові, додайте на сковороду нарізану кубиками бекон і смажену цибулю.
  4. Продовжуйте підсмажувати на середньому вогні, поки бекон не набуде коричневого відтінку.
  5. В окремій тарілці збийте виделкою яйця, вершки і тертий сир. Отриману суміш вилийте на сковороду і готуйте, поки соус не загусне.
  6. Відваріть спагетті в підсоленій воді і злийте воду. Додайте їх в соус разом з петрушкою і червоним перцем. Перемішайте.
  7. За бажанням посипте пасту карбонара додатковою порцією сиру.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пасту з беконом і зеленим горошком. "Сьогодні" також ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти