Що приготувати на обід восени: три рецепти супів, що зігрівають

2 жовтня 2020, 16:04
Рецепти смачних і ситних супів з фото

Гарбузовий суп

Немає нічого кращого, ніж тарілка гарячого домашнього супу в вогкий осінній день. Тому ми пропонуємо приготувати смачні і ситні перші страви за рецептами з нашої добірки.

Картопляний крем-суп з імбиром

Реклама

Картопляний суп-пюре

Ароматний і ніжний крем-суп з картоплі з імбиром зігріє вас в холодну погоду. Для нього потрібно мінімум інгредієнтів, які ви без зусиль знайдете в найближчому супермаркеті. Ще одна хороша новина: такий суп готується дуже швидко.

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 великих картоплини
  • Цибуля-порей – 1 стебло
  • Корінь імбиру, натертий на дрібній тертці – 3 ст.л.
  • М'ясний бульйон – 150-200 мл
  • Вершки – 2 ст.л.
  • Вершкове масло – 10 г
  • Сіль, чорний перець за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Картоплю очистіть, вимийте і наріжте кубиками. Варіть на середньому вогні 15-20 хвилин.
  2. Поки вариться картопля, порей розріжте уздовж, ретельно промийте і наріжте невеликими півкільцями.
  3. Обсмажте на вершковому маслі 2 хвилини. Додайте імбир, смажте ще 3 хвилини.
  4. Злийте картопляний відвар.
  5. Картоплю і цибульно-імбирну суміш збийте за допомогою блендера.
  6. Протріть через сито, додайте бульйон і перемішайте.
  7. Додайте вершки, сіль і перець за смаком, перемішайте і ще раз гарненько розігрійте, але не кип'ятіть.

Сирний суп з овочами та філе

Сирний суп з овочами та куркою

Сирний суп з курячим філе і овочами – швидка, корисна і дуже смачна страва для осіннього обіду. Завдяки розчиненому в бульйоні плавленому сиру він відрізняється від інших супів ніжною кремовою консистенцією.

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 2-3 л води (залежить від величини капустини)
  • 300 г філе курки або індички
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 50-100 г плавленого сиру
  • Сіль, перець – за смаком

Дивіться відео, як приготувати грибний суп:

Спосіб приготування:

  1. Відваріть в підсоленій воді філе курки, цибулю і моркву.
  2. Розділіть на суцвіття качан капусти.
  3. Додайте суцвіття в бульйон за 5-10 хвилин до кінця варіння.
  4. Готове філе дістаньте, розділіть на невеликі шматочки, поверніть в суп.
  5. Цибулю викиньте і збийте суп блендером.
  6. Додайте сир і, помішуючи, варіть 5 хвилин на повільному вогні. Вимкніть вогонь, закрийте кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин.
  7. Подавайте страву до столу зі свіжою зеленню і грінками.

Сочевичний суп з беконом

Суп із сочевиці з беконом

Суп з сочевиці з овочами і беконом – дуже простий, швидкий і смачний. Приготувати його можна за лічені хвилини

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г червоної сочевиці
  • 200 г бекону
  • 200 г картоплі
  • 150 мл томатного соку
  • Вода
  • Сіль, перець
  • Оливкова олія
  • М'ята

Спосіб приготування:

  1. Підсмажте тонкі смужки бекону до золотистого кольору. Перекладіть на дошку і порубайте.
  2. У жирі, який витопився, обсмажте нарізані овочі: цибулю, часник, моркву.
  3. Перекладіть овочі в каструлю. Додайте болгарський перець і нарізану картоплю, трохи обсмажте.
  4. Додайте сочевицю, перемішайте і залийте окропом з чайника. Варіть до готовності картоплі.
  5. Посоліть, поперчіть. Частину супу перекладіть в тарілку, а частину прямо в каструлі подрібніть блендером. Влийте томатний сік.
  6. Перемішайте обидві частини супу.
  7. Збризніть суп оливковою олією і прикрасьте подрібненою м'ятою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати крем-суп з лисичок, а також ділилися рецептом лагмана з бараниною.