Лагман – ситна середньоазіатська страва, яку роблять з м'яса, сезонних овочів і довгої локшини. При великій кількості бульйону лагман схожий на суп, при інших способах приготування – як локшина з підливою і складною начинкою.
Найпопулярніше м'ясо для лагмана – баранина. З овочів використовують болгарський перець, баклажани, редьку, картоплю, цибулю, пекінську капусту. Ідеальний лагман готується в чавунному казані.
Лагман з бараниною і домашньою локшиною
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 165 ккал на 100 г
Складові:
- Баранина – 1 кг
- Олія – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Зелень (петрушка, кінза, базилік)
- Перець гострий – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків
- Зіра – 1,5 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Локшина домашня – 0,5 кг
Спосіб приготування:
- Налийте в казан олію (краще курдючний жир) і розігрійте, підсмажте кубики цибулі.
- Покладіть в казан порізане кубиками м'ясо, посоліть, поперчіть, покладіть зіру і добре підсмажте на сильному вогні, помішуючи.
- Додайте порізані кубиками моркву, перець і баклажан. Тушкуйте 5 хвилин.
- Змішайте все з порізаними кубиками помідорами і томатною пастою.
- Розмішайте, долийте гарячої води і покладіть гострий перець. Коли все закипить, зробіть маленький вогонь і тушкуйте 40 хвилин. Потім покладіть часник, розрізаний уздовж, трави, спеції і тушкуйте ще 5 хвилин. Дайте настоятися не менше години.
- Відваріть локшину (краще домашню), розкладіть її по тарілках, зверху – гущу, а потім – кілька черпаків рідини, посипте рубаною зеленню. Подавайте лагман з айраном.
Як зробити домашню локшину для лагмана
Складові:
Для локшини:
- 1 кг борошна
- 5 яєць
- 1 ч.л. солі
Дивіться відео, як приготувати суп з сочевиці з беконом:
Спосіб приготування:
- Змішайте яйця з борошном і сіллю, додавши необхідну кількість води для отримання еластичного тіста. Покладіть тісто в пакет або оберніть харчовою плівкою. Залиште на півгодини.
- Розділіть тісто на три частини, кожну частину розкачайте качалкою в тонкий пласт, скрутіть рулетом і наріжте на шматочки.
- Відваріть локшину в підсоленій воді протягом декількох хвилин, після чого відкиньте на друшляк і розкладіть по тарілках.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати рисову локшину в азіатському стилі від Тетяни Литвинової, а також ділилися рецептом грецького рибного супу.