I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Класичний лагман з бараниною: рецепт приготування

Готуємо смачний лагман з баранини з літніми овочами і домашньою локшиною

Лагман – ситна середньоазіатська страва, яку роблять з м'яса, сезонних овочів і довгої локшини. При великій кількості бульйону лагман схожий на суп, при інших способах приготування – як локшина з підливою і складною начинкою.

Найпопулярніше м'ясо для лагмана – баранина. З овочів використовують болгарський перець, баклажани, редьку, картоплю, цибулю, пекінську капусту. Ідеальний лагман готується в чавунному казані.

Реклама

Лагман з бараниною і домашньою локшиною

Лагман: рецепт класичний
Лагман: рецепт класичний

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 165 ккал на 100 г

Складові:

  • Баранина – 1 кг
  • Олія – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Зелень (петрушка, кінза, базилік)
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Зіра – 1,5 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Локшина домашня – 0,5 кг

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Налийте в казан олію (краще курдючний жир) і розігрійте, підсмажте кубики цибулі.
  2. Покладіть в казан порізане кубиками м'ясо, посоліть, поперчіть, покладіть зіру і добре підсмажте на сильному вогні, помішуючи.
  3. Додайте порізані кубиками моркву, перець і баклажан. Тушкуйте 5 хвилин.
  4. Змішайте все з порізаними кубиками помідорами і томатною пастою.
  5. Розмішайте, долийте гарячої води і покладіть гострий перець. Коли все закипить, зробіть маленький вогонь і тушкуйте 40 хвилин. Потім покладіть часник, розрізаний уздовж, трави, спеції і тушкуйте ще 5 хвилин. Дайте настоятися не менше години.
  6. Відваріть локшину (краще домашню), розкладіть її по тарілках, зверху – гущу, а потім – кілька черпаків рідини, посипте рубаною зеленню. Подавайте лагман з айраном.

Як зробити домашню локшину для лагмана

Складові:

Для локшини:

  • 1 кг борошна
  • 5 яєць
  • 1 ч.л. солі

Дивіться відео, як приготувати суп з сочевиці з беконом:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте яйця з борошном і сіллю, додавши необхідну кількість води для отримання еластичного тіста. Покладіть тісто в пакет або оберніть харчовою плівкою. Залиште на півгодини.
  2. Розділіть тісто на три частини, кожну частину розкачайте качалкою в тонкий пласт, скрутіть рулетом і наріжте на шматочки.
  3. Відваріть локшину в підсоленій воді протягом декількох хвилин, після чого відкиньте на друшляк і розкладіть по тарілках.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати рисову локшину в азіатському стилі від Тетяни Литвинової, а також ділилися рецептом грецького рибного супу.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти