Що приготувати із замороженої дині: три прості рецепти

28 липня 2020, 13:56
Готуємо з динної м'якоті суп-пюре, смузі і морозиво

Диня для заморозки повинна бути дуже солодкою і ароматною. Її слід вимити, видалити насіння і очистити від шкірки. Потім нарізати м'якоть кубиками, часточками, або кульками, які дуже зручні в подальшому використанні. Такі шматочки розкласти на дошці і попередньо заморозити окремо, а потім скласти в пакети порціями і використовувати в міру необхідності.

Заморожена диня найкраще підходить для приготування супів-пюре, смузі та морозива.

Реклама

Динний суп-пюре

Суп із дині

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

Реклама
  • 500 г динної м'якоті, нарізаної кубиками 2,5 см
  • Сік 1 лайма
  • Сіль
  • 2 чайні ложки якісного бальзамічного оцту

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Дати шматочками дині трохи відтанути, щоб їх було легше подрібнити.
  2. Помістити близько чверті кубиків в блендер і збити на високій швидкості в пюре. Поступово додаючи шматочки дині, збивати, поки суміш не стане однорідною.
  3. Додати сік лайма і злегка збити. Приправити сіллю за смаком і знову збити.
  4. Розлити по тарілках і скропити невеликою кількістю бальзамічного оцту.

Смузі з дині

Смузі з дині з морозивом

Реклама

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 6 чашок замороженої динної м'якоті, нарізаної
  • 1 чашка апельсинового соку
  • 1/2 чашки персикового або грушевого нектару
  • 1/2 чашки ванільного морозива
  • 1/2 чашки натурального йогурту
  • 1 чайна ложка соку лайма
  • 1/2 чайної ложки лаймової цедри

Дивіться відео, як вибрати смачну диню:

Спосіб приготування :

  1. У два прийоми збийте всі інгредієнти в блендері.
  2. Перелийте смузі з дині в стакани і відразу ж подавайте.

Морозиво з дині на паличках

Морозиво з дині

Час приготування:

  • 15 хвилин + час на охолодження

Складові:

  • 300 г солодкої динної м'якоті
  • 250 мл вершків для збивання
  • 150 г дрібного цукру

Спосіб приготування:

  1. Подрібнити диню в однорідне пюре.
  2. Налити холодні вершки в миску і збити їх до стійких піків. В середині процесу додати цукор.
  3. Акуратно перемішати пюре з дині і збиті вершки.
  4. Взяти формочки для фруктового льоду, налити в них динно-вершкову суміш, залишивши трохи вільного місця, і вставити палички.
  5. Поставити в морозильну камеру на кілька годин.
  6. Дістати морозиво за 15 хвилин до подачі, щоб воно відтануло від стінок формочок. Акуратно вийняти десерт.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами варення з кавунів і дині, а також писали, як зробити динний напій з м'ятою.