Прилавки зараз просто ломляться від кавунів і динь. Ці плоди можна їсти свіжими, готувати з них салати, десерти та напої. Ми розповімо, як зробити з кавуна і дині смачні варення та джеми на зиму.
Дивіться відео, як приготувати варення з дині таі інжиру на зиму:
Для заготовок ідеально підійде кавун вагою 5-7 кілограмів. Смуги на ягоді мають бути яскравими, а пляма – насичено-жовтого або темно-оранжевого кольору. Хвостик – сухуватим. Обов'язково постукайте по кавуну: якщо звук ніби вібрує, він стиглий.
Чим спіліша диня, тим більше в ній накопичується ароматичних речовин. Дозріла диня буквально пахне. Запах, який вона виділяє, – суміш запахів ананаса, ванілі, груші. По дині, як і по кавуну, потрібно ляснути долонею: якщо звук глухий, вона стигла (у кавунів навпаки – звук має бути дзвінким).
Джем з кавуна і червоної смородини
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 850 г червоної смородини
- 850 г кавуна
- 500 г цукру
Рецепт приготування:
- Ягоди переберіть, зніміть з гілочок і добре помийте. Розітріть разом з цукром.
- М'якоть кавуна дрібно наріжте і додайте до перетертої смородині.
- Поставте на вогонь і варіть близько 40 хвилин. Дайте ололонути і протріть через сито.
- Перелийте джем в підготовлені банки і закрийте кришками.
Варення з кавунових шкіро к
Час приготування:
- понад 3 години
Складові:
- 1 кг кавунових шкірок
- 1.2 кг цукру
- 0.5 ч.л. меленої кориці
- цедра і сік половини лимона
Рецепт приготування:
- З кавунових шкірок зніміть жорсткий верхній шар. Білу м'якоть ретельно промийте і наріжте кубиками. Кожен шматочок проколіть виделкою.
- Засипте цукром, перемішайте і залиште на 10-12 годин.
- Поставте на вогонь і варіть 10 хвилин на середньому вогні. Зніміть з плити і охолодіть.
- Додайте мелену корицю, лимонний сік і терту цедру. Варіть варення ще 2 рази по 10-15 хвилин. Готові кавунові кірки повинні стати прозорими.
- Перелийте варення з кавунових шкірок у стерилізовані банки і закрийте. Зберігайте в сухому прохолодному місці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Динний джем з яблучним соком
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 850 г м'якоті дині
- 850 г цукру
- 220 мл яблучного соку
Рецепт приготування:
- Диню помийте, обсушіть і очистіть від шкірки. Розріжте навпіл і видаліть насіння. М'якоть наріжте кубиками.
- Складіть диню в миску або каструлю, додайте яблучний сік. Доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин.
- Потім додайте цукор і варіть в один прийом до загустіння. Перелийте джем в стерилізовані банки і закрийте.
Варення з дині з ваніллю
Час приготування:
- понад 3 години
Складові:
- 850 г м'якоті дині
- 950 г цукру
- щіпка ваніліну
- 2 ст.л. лимонного соку
- 200 мл гарячої води
Рецепт приготування:
- Диню помийте, обсушіть і очистіть від шкірки. Розріжте навпіл і видаліть насіння. М'якоть наріжте кубиками.
- Додайте в окріп і варіть протягом 7 хвилин. Відкиньте на друшляк і обдати холодною водою. Дайте рідини стекти.
- Розчиніть цукор в 200 мл гарячої води. Залийте отриманим сиропом диню і залиште на 5 годин.
- Доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин. Залиште на 7 годин.
- Знову доведіть до кипіння, додайте лимонний сік і ванілін.
- Перелийте гаряче варення в стерилізовані банки і закрийте.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як зробити морозиво з дині. "Сьогодні" також писали, як приготувати смачні страви з дині.
Читайте також: