Що приготувати зі спаржі: три рецепти простих весняних блюд

21 травня 2020, 19:50
Кращі рецепти страв з спаржі з фото

Спаржа буде смачніше з мускатним горіхом і кмином

Страви із спаржі відрізняються великою різноманітністю . Вона відмінно поєднується практично з усіма продуктами. Спаржу можна додавати в салати – і овочеві, і м'ясні, і рибні, готувати з неї супи і рагу. Часто її просто відварюють і подають з голландським соусом.

Щоб бланшувати спаржу, акуратно опустіть її в киплячу воду і готуйте, поки вона не стане яскраво-зеленого кольору. Це зазвичай займає 2-4 хвилини, в залежності від розміру (або діаметра) стебел. Відраховуйте час бланшування, як тільки вода знову почне кипіти. Варіть маленьку спаржу 2, середню 3, а велику 4 хвилини.

Реклама

Сніданок з беконом, яйцем і спаржею

Спаржа буде смачніше з мускатним горіхом і кмином

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 5-6 шт. зеленої спаржі
  • 2 смужки бекону
  • 1-2 яйця
  • 1 ч.л. з гіркою середньо-гострої гірчиці
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • Сіль, чорний перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Спаржу бланшувати 2 хвилини в киплячій підсоленій воді.
  2. Бекон підсмажити на повільному вогні так, щоб жир максимально витопився, а бекон залишився сухувато-хрустким.
  3. Яйце відварити до стану "в мішечок". Це тоді, коли білок зварився, а жовток тільки "схопився" і ще рідкий. Для цього покласти його в воду, дати закипіти і варити 4 хвилини. Потім відразу перекласти в холодну воду. Очистити яйце.
  4. Зробити гірчичний соус вінегрет. Для цього збити вінчиком в мисці оливкову олію, трохи солі і перцю, гірчицю і лимонний сік.
  5. Подавати спаржу з яйцем, беконом і гірчичним соусом.

Дивіться відео, як виростити зелень вдома:

Реклама

Порада: замість бекону можна підсмажити половинки помідорів чері.

Крем-суп із зеленої спаржі

Спаржевий крем-суп

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 600 г спаржі
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 3 склянки овочевого бульйону або води
  • 3 ст.л. вершків
  • Сіль і перець за смаком
  • 1 цибулина

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену спаржу нарізати на шматочки.
  2. Цибулю подрібнити і припустити до м'якості в каструлі з товстим дном. Додати спаржу і готувати, помішуючи, 4 хвилини.
  3. Влити вино і тушкувати ще 4 хвилини, потім додати сіль, перець і бульйон. Довівши до кипіння, варити 10 хвилин.
  4. Додати борошно, розведене в невеликій кількості води. Варити, поки суп трохи не загусне. Збити суп блендером.
  5. Влити вершки, розлити по тарілках подавати до столу, скропивши оливковою олією і за бажанням додавши сир – наприклад, козячий.

Кіш з томатами і спаржею

Тарт зі спаржею

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 1 ч.л. солі
  • 160 г масла
  • Кілька ложок крижаної води або молока

Для начинки:

  • 500 г зеленої спаржі
  • 250 г черрі-томатів
  • 150 г сиру з блакитною пліснявою
  • 2 яйця
  • 250 г вершкового сиру
  • Чорний перець
  • Мускатний горіх
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Борошно, масло, сіль порубати ножем в дрібну крихту. Додати воду і швидко замісити тісто. Відправити його в холодильник мінімум на півгодини.
  2. Викласти тісто у форму діаметром 28 см і сформувати пальцями бортики.
  3. Спаржу помити, відрізати кінчики, нижню частину почистити. Розрізати на дві-три частини. Верхівки відкласти, а нижні частини розрізати на шматочки довжиною 1 см.
  4. Відкладену спаржу відварити протягом хвилини в киплячій воді, відразу облити холодною водою.
  5. Помідори черрі помити і розрізати навпіл.
  6. Сир, яйця, сіль, перець, мускатний горіх скласти в чашу блендера і збити до отримання однорідної маси. Додати дрібно нарізану спаржу, викласти начинку на тісто.
  7. Зверху красиво розкласти шматочки спаржі і помідорів. За бажанням скропити оливковою олією.
  8. Випікати пиріг в розігрітій до 200 ° С духовці протягом 35 хвилин. За цей час тісто має підрум'янитися, а начинка – схопитися.
  9. Перед подачею остудити і розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати із замороженої спаржевої квасолі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами страв зі шпинату .