Що приготувати зі шпинату на сніданок: три прості рецепти

30 квітня 2020, 09:00
Найкращі рецепти сніданків зі шпинату

Омлет зі шпинатом

Весна – сезон молодого шпинату. З нього можна готувати супи, салати і напої, додавати у випічку, різото і соуси для пасти.

Ми розповімо, як зробити зі шпинату смачні сніданки: омлет, слойки і оладки. Всі вони дуже швидко і просто готуються.

Реклама

Омлет зі шпинатом і сиром

Омлет зі шпинатом

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 50 г шпинату
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1/4 ріпчастої цибулі
  • 2 яйця
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г сулугуні
  • Дрібка солі
  • Кілька гілочок петрушки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Нарізати кубиками цибулю. Дрібно нарізаний часник разом з цибулею обсмажити до напівготовності на сковороді.
  2. Очистити і добре промити шпинат. Додати до цибулі з часником і обсмажити еше 1-2 хвилини, посипати сіллю. Залити трохи збитими яйцями і ще раз посолити.
  3. Додати посічену петрушку, посипати нарізаним кубиками сиром і накрити кришкою, щоб сир підпікся.

Дивіться відео, як приготувати шпинатові млинці:

Реклама

Пиріжки з листкового тіста з сиром і зеленню

Слойки зі шпинатом

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 упаковка готового листкового тіста
  • 300 г сиру
  • 50 г шпинату
  • 50 г щавлю
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • Сіль
  • Білий і чорний кунжут

Спосіб приготування:

  1. Злегка уварити шпинат на пару і нарізати. Подрібнити щавель.
  2. Змішати зелень з сиром, додати яйце, посолити і перемішати.
  3. Тісто розрізати на квадрати. Викласти начинку і з'єднати краї, щоб вийшли трикутники.
  4. Викласти слойки на деко, застелене пергаментним папером, змастити жовтком і посипати кунжутом.
  5. Випікати в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 170 °С.

Оладки зі шпинату на кефірі

Шпинатні оладки

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 200 г розмороженого шпинату
  • 200 г борошна
  • 1 ст. кефіру
  • 2 яйця
  • 1/2 ч.л. соди
  • 1 / 2-1 ч.л. солі
  • 1/2 ст.л. цукру
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Шпинат подрібнити в блендері разом з кефіром. Яйця злегка збити вінчиком.
  2. Викласти шпинат з кефіром в збиті яйця, перемішати.
  3. Додати соду, сіль, цукор, просіяне борошно. Знову перемішати і посмажити оладки на сковороді з рослиною олією.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шпинатові вафлі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.