Що приготувати з ревеню: ТОП-5 літніх десертів

9 червня 2020, 12:31
Найкращі ідеї страв з ревеню

Соус з ревеня

В Європі ревінь неймовірно популярний. Кислувато-пряний смак цієї рослини дивним чином нагадує одночасно яблуко і полуницю. З ревеню готують десерти, соуси і напої, роблять салати, гарніри до м'яса та риби, заготовляють у вигляді пряних соусів.

Важливо пам'ятати, що їстівна частина ревеню – стебло. А ось листя вважається ядовитим і може викликати отруєння.

Реклама

Тарт з ревенем і безе

Пиріг з ревенем / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Реклама

Для тіста:

  • 250 г сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 200-250 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. цукру

Читайте також:

Для начинки:

Реклама
  • 400 г ревеню
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці

Для безе:

  • 3 білки
  • 150 мл цукру

Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене масло змішати з сиром і цукром. Поступово додавати борошно, змішане з розпушувачем, поки не вийде м'яке тісто, що не липне до рук.
  2. Скачати тісто в кулю і покласти в холодильник мінімум на годину.
  3. Очистити ревінь, нарізати його невеликими шматочками і засипати цукром і корицею.
  4. Готове тісто розкачати і викласти у форму або на деко, вистелене папером для випічки, щоб тісто покрило дно і боки форми.
  5. На тісто викласти ревінь, зливши з нього попередньо сік.
  6. Поставити в духовку, нагріту до 200 °С, на 20 хвилин.
  7. Поки пиріг печеться, збити білки з цукром в міцну піну.
  8. Дістати через 20 хвилин напівготовий пиріг і покрити його збитими білками.
  9. Повернути в духовку, знизивши температуру до 180 °С, ще на 15 хвилин, поки білок злегка не підрум'яниться.

Пиріг з полуницею і ревенем

Пиріг з полуницею та ревенем / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 250 г масла
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 2 склянки борошна
  • 3 ст. л. крохмалю
  • 1 маленький пакетик розпушувача

Спосіб приготування:

  1. Ревінь очищаємо і нарізаємо середніми шматочками. Полуницю моєму і розрізаємо на чотири частини. Складаємо ревінь і полуницю в миску, посипаємо 1 ст.л. крохмалю і перемішуємо.
  2. Яйця збиваємо з цукром і ваніллю. Додаємо розм'якшене вершкове масло, олію і ще раз збиваємо до отримання однорідної маси.
  3. Борошно просіваємо з рештою крохмалем і розпушувачем, додаємо в яєчно-масляну суміш і перемішуємо міксером.
  4. Форму для випічки змащуємо маслом, присипаємо борошном. Викладаємо тісто і силіконової лопаткою розрівнюємо поверхню.
  5. Викладаємо начинку. Злегка вдавлюємо ревінь і полуницю в тісто.
  6. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 °С духовці близько години. Готовність перевіряємо зубочисткою. Розрізаємо на порційні шматки і подаємо.

Сметанний десерт з ревенем

Десерт з ревенем

Час приготування:

  • 30 хвилин + час на охолодження

Складові:

  • 2 ст.л. гранатового сиропу наршараб
  • 500 г ревеню
  • 4 жовтки
  • 400 мл молока
  • 160 г цукру
  • 1/2 стручка ванілі або ванільний екстракт
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 лимона
  • 100 г сметани
  • 100 г печива

Спосіб приготування:

  1. Ревінь вимити, очистити стебла від тонкої шкірки і порізати скибочками по півсантиметра.
  2. Скласти в невеликий сотейник ревінь, всипати 100 г цукру, вичавити половинку лимона і додати ложку гранатового сиропу.
  3. Поставити сотейник на невеликий вогонь і варити близько п'ятнадцяти хвилин. Повинен вийти досить густий конфітюр. Остудити його і прибрати в холодильник.
  4. Для крему довести до кипіння молоко зі шматочком ванільного стручка.
  5. Збити з цукром яєчні жовтки до пишності. Всипати кукурудзяний крохмаль до жовтків і перемішати. Тонкою цівкою влити в жовтковий крем гаряче молоко і знову перемішати.
  6. Повернути в каструльку молочно-жовтковий крем і варити на несильному вогні, не забуваючи помішувати, до загусання. На це піде близько десяти хвилин.
  7. Зняти крем з вогню, перелити у велику миску і поставити у велику посудину з холодною водою. Збивати міксером до повного охолодження.
  8. Сметану збити і змішати з кремом.
  9. Покласти в стаканчики або креманки трохи ревеневого конфітюра, зверху розкришити трохи печива, зверху викласти крем. Посипати ще трохи крихти печива і прибрати на кілька годин в холодильник.

Десертний соус з ревеню і полуниці

Соус з ревеня

Час приготування:

  • 35 хвилин

Складові:

  • 100 г нарізаного ревеню
  • 2 чашки (300 г) нарізаної полуниці
  • 1 ч.л. ванілі
  • 1/3 чашки (70 г) цукру
  • 1/4 чашки (80 мл) води

Спосіб приготування:

  1. Помістити всі інгредієнти в каструлю, довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 30 хвилин, періодично помішуючи.
  2. Дати охолонути і зберігати в холодильнику. Подавати з морозивом, тостом, сконами або просто так.

Лимонад з ревенем

Лимонад з ревенем

Час приготування:

  • 20 хвилин + час на охолодження

Складові:

  • 100 г ревеню
  • 120 мл + 500 мл води
  • 50 г цукру
  • 1/2 лимона, нарізаного кружечками
  • Листя м'яти

Спосіб приготування:

  1. Ревінь потрібно дрібно нарізати, викласти в каструлю, залити невеликою кількістю (120 мл) води.
  2. Додати цукор і лимон, нарізаний кружечками. Довести до кипіння і варити 10-15 хвилин, після чого додати за смаком листя м'яти і дати настоятися кілька годин.
  3. Після цього процідити концентрат і розвести його 500 мл води.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати полуничне варення. Крім цього, ми писали, як приготувати сирне суфле з полуницею.