Що приготувати на обід з курки: ТОП-5 страв з курячого філе

17 жовтня 2019, 09:00
Найкращі рецепти страв з курячої грудки

Не знаєте, що приготувати на обід швидко і просто? Страви з курячого філе відрізняються великою різноманітністю. Курячі грудки можна варити, смажити і запікати. Її додають в салати і супи, тушкують разом різними соусами і фарширують.

Дивіться відео, як приготувати дієтичне куряче філе:

Реклама

Куряче філе містить дуже мало жиру, тому відрізняється низькою калорійністю. Але з такої ж причини його дуже легко пересушити. Щоб м'ясо залишалося соковитим, багато кулінарів радять попередньо вимочити його в соляному розчині. Для цього потрібно покласти грудку мінімум на 20 хвилин в солону холодну воду (в ідеалі у вас має вийти 4%-ий розчин солі).

Паста з куркою, сиром і кукурудзою

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 250 г курячого філе
  • 1-2 шт. ріпчастої цибулі
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 3-4 ст.л. сметани
  • 1 пучок свіжої зелені
  • 50 г твердого сиру
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • 150 г пасти

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю почистити, помити і дрібно порізати.
  2. Зелень помити, видалити стебла і подрібнити.
  3. Куряче філе помити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
  4. Розігріти сковороду з рослинною олією і готувати цибулю до прозорості.
  5. Додати шматочки курячого філе і тушкувати, поки м'ясо рівномірно не побіліє.
  6. Додати сметану, кукурудзу без рідини і готувати ще 10 хвилин. Додати сіль і спеції за смаком.
  7. Відварити свою улюблену пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці. Подавати з соусом, посипавши зеленню і тертим сиром.

Читайте також:

Курка в мультиварці з грибами і вершками

Час приготування:

  • 1 годину

Складові:

  • 500 г курячого філе (з грудки або стегон)
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • 200 мл вершків
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1 ст.л. борошна
  • пучок зелені
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
  2. Налити в чашку мультиварки рослинне масло і ввімкнути режим "Смажіння" на 20 хвилин. Додати нарізану цибулю і готувати до м'якості.
  3. Куряче філе помити і нарізати середніми кубиками, додати до цибулі і перемішати. Смажити, поки м'ясо не побіліє.
  4. Потім додати нарізані тонкими пластинками гриби і продовжувати обсмажувати. Посолити, поперчити, додати борошно і готувати ще 3 хвилини.
  5. Влити вершки і трохи води, перемішати і довести до кипіння.
  6. Закрити кришку мультиварки, включити режим "Гасіння" на 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати рубану зелень.
  7. Подавати курку в мультиварці разом з картопляним пюре, макаронами або рисом.

Каррі з курки з перцем

Каррі з куркою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 400 г курячого філе
  • 200 мл кокосового молока
  • 100 г солодкого перцю
  • 2 ч.л. порошку каррі
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 маленький пеперончино (дрібно нарізаний)
  • 1 см кореня імбиру (натертого на дрібній тертці)
  • 1 ст.л. рибного соусу
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 0,5 ч.л. куркуми
  • 0,5 ч.л. меленого коріандру
  • 0,5 ч.л. меленого кардамону
  • 0,25 ч.л. меленого мускатного горіха
  • Сіль, чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити і обсушити паперовим рушником.
  2. Нарізати на тонкі смужки і обсмажити на добре розігрітій олії до утворення золотистої скоринки, по 1-2 хвилині з кожного боку.
  3. До філе додати всі спеції, залити кокосовим молоком і тушкувати на повільному вогні під закритою кришкою, поки молоко не загусне до стану кефіру (приблизно 15-20 хвилин).
  4. За 2 хвилини до готовності покласти порізаний тонкими смужками перець.
  5. Подати каррі з відвареним рисом, прикрасивши гілочкою кінзи.

Куряче філе з в'яленими помідорами і шпинатом в прошутто

Куряча грудка з в'яленими помідорами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 300 г свіжого шпинату
  • Велика жменя в'ялених томатів у маслі
  • Велика жменя кедрових горіхів
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Трохи рослинної олії
  • 4 курячі грудки
  • 150 г скибочок прошутто
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити, обсушити і порубати листя ножем.
  2. Готувати протягом 5 хвилин в невеликій кількості рослинного масла, посолити.
  3. В'ялені томати порубати великими шматками.
  4. Змішати в мисці шпинат, томати, столову ложку олії з банки з томатами і кедрові горіхи.
  5. Натерти курячі грудки сіллю і перцем з усіх боків.
  6. Надрізати кожну грудку так, щоб вийшла "кишенька".
  7. Наповнити заглиблення начинкою.
  8. Загорнути кожну грудку в тонкі скибочки прошутто.
  9. Викласти на деко разом з гілочками чебрецю і запікати на верхньому рівні духовки при 180 С протягом 20-30 хвилин.

Лазанья з грибами і курячим філе

Лазанья с курицей и грибами

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 250 г листів лазаньї
  • 700 г курячого філе
  • 300 г грибів
  • 500 г помідорів
  • 300 г сиру
  • 150 г цибулі
  • Зелень за смаком
  • Рослинна олія
  • Сіль перець

Для соусу:

  • 100 г вершкового масла
  • 5 ст.л. борошна
  • 1 л молока
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Очищену цибулю, куряче філе і гриби дрібно нарізати.
  2. На рослинній олії обсмажити цибулю до м'якості.
  3. Додати куряче філе, смажити 5 хвилин. Додати гриби, посолити, поперчити і готувати ще 15 хвилин.
  4. Зварити соус бешамель. Вершкове масло розтопити, всипати борошно і злегка обсмажити. Потім влити молоко, посолити і поперчити. Варити, помішуючи, поки соус не загусне. За консистенцією він мусить нагадувати рідку сметану.
  5. Помідори очистити від шкірки, подрібнити в блендері або натерти на тертці. Зелень дрібно порубати, змішати з помідорами.
  6. У форму для запікання викласти в один шар листи лазаньї. Зверху розподілити половину грибів і філе.
  7. Викласти половину соусу, накрити листами лазаньї. Розподілити залишилися гриби з філе, полити соусом. Викласти зверху листи лазаньї і помідори.
  8. Поставити в духовку і запікати за температури 180 градусів протягом 20 хвилин.
  9. Сир натерти на крупній тертці. Через 20 хвилин посипати лазанью сиром і запікати ще 20-25 хвилин.

Як вибрати куряче філе

М'ясо має бути рожевим, в жодному разі не жовтим, кажуть експерти. Це стосується як магазинної курки, так і домашньої. Жовтуватий відтінок свідчить про те, що термін зберігання добігає кінця.

Вага нормального філе домашньої курки становить 150-180 г, максимум 200 м. Велика вага – ознака швидкого вирощування курки. До речі, на прискорене зростання можуть вказувати і прожилки на філе, які нагадують білу павутинку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти куряче філе з ягодами. "Сьогодні" також ділилися рецептом курячої грудки в пікантному маринаді.