Що можна зробити з м'якоті кавуна: незвичайні літні рецепти

4 серпня 2020, 15:10
Готуємо з кавуна компот, варення, цукерки і алкогольний коктейль

Смузі з кавуна

Не знаєте, що можна приготувати з кавуна? Рецептів існує маса: літню ягоду додають в холодні супи і салати, використовують для приготування закусок, морозива, варення і напоїв.

Ми поділимося простими рецептами з кавуна, які ви зможете легко втілити на власній кухні.

Реклама

Компот з кавуна на зиму

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 1 кг м'якоті кавуна
  • 1 склянка цукру
  • 1 л води

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Кавунову м'якоть без кісточок нарізати невеликими кубиками.
  2. Змішати в каструлі воду і цукор, довести до кипіння, час від часу помішуючи. Коли сироп закипить, акуратно додати в нього шматочки м'якоті і зняти з вогню.
  3. Залишити кавуновий компот на 30 хвилин, щоб він добре настоявся. Після цього акуратно вийняти шматочки м'якоті і перекласти їх в чисті банки.
  4. Остиглий сироп знову довести до кипіння, проварити ще 5 хвилин, після чого акуратно налити в банки до самого краю.
  5. Стерилізувати компот з кавуна 10 хвилин, після чого відразу ж закатати. Перевернути банки з компотом догори дном і добре укутати.
  6. Коли кавуновий компот охолоне, банки перевернути і поставити на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення з кавуна

Кавунове варення

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1 кг кавуна
  • 1 кг цукру
  • 1 л води

Спосіб приготування:

  1. Зняти шкірку з плодів, кісточки можна не виймати. Зварити цукровий сироп, потім покласти в нього шматочки кавуна.
  2. Довести до кипіння, зменшити вогонь до самого мінімуму і варити приблизно 1,5 години.

Дивіться відео, як вибрати смачний кавун:

Порада: У це варення можна додати м'яту, а також цілі ягоди, наприклад, чорницю, незадовго до закінчення варіння. Можна також зробити і мікс: зварити відразу в цукровому сиропі диню з кавуном.

Цукерки з кавуна

Цукати з кавуна

Час приготування:

  • 1 доба

Складові:

  • 2 кг кавунових кірок
  • 700 г цукру
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 л води

Спосіб приготування:

  1. Кірки кавуна очистити від шкірки, порізати на шматочки, вимити в холодній воді, опустити в цукровий сироп і варити до тих пір, поки вони не просочаться цукром і не стануть прозорими. Потім відкинути їх на сито.
  2. Дати стекти сиропу, після чого розкласти в один ряд на фанерних листах.
  3. Підсушити при кімнатній температурі або в духовці при температурі 35-40 ºС протягом 12-24 годин.
  4. Після цього скоринки обсипати цукровою пудрою або цукровим піском, добре перемішати, відсіяти надлишки цукру, знову підсушити (не підігріваючи) і перекласти в банки, закривши пергаментом, целофаном або герметичними кришками.
  5. Використовувати для прикрашання кондитерських виробів або як десерт до чаю.

Коктейль з кавуна від Джеймі Олівера

Кавуновий коктейль

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 2 шота золотого рому
  • 400 г м'якоті кавуна
  • 1-2 столові ложки ванільного сиропу, за смаком
  • Кубики льоду

Спосіб приготування:

  1. Збити ром, м'якоть кавуна без кісточок і 1 столову ложку ванільного сиропу з декількома кубиками льоду в блендері.
  2. Спробувати, за бажанням додати трохи більше сиропу, якщо потрібно.
  3. Розлити кавуновий коктейль в келихи і подавати з додатковими скибочками кавуна, якщо бажаєте.

Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна вибрати смачний і соковитий кавун. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом салату з кавуна з фетою.