Що люблять їсти українці: карта чоловічих апетитів

21 серпня 2018, 11:35
Смаки українських чоловіків залежать не тільки від місця проживання, а й від віку

Всі українці люблять борщ. Фото: depositphotos.com

Соціологи упевнені: у чоловіків з різних куточків України кулінарні смаки різні. На Заході українці найбільше радіють, коли бачать на столі голубці, приготовлені з м'ясом і рисом, холодець, деруни, овочеве рагу, борщ, на свята – гуцульський банош, а головне – вареники: з сиром, картоплею і плавленим сиром. 

На Сході країни в топі улюблених страв – запечене або смажене м'ясо, шашлик, салати олів'є і шуба, а також холодник, в який замість стандартної ковбаси кладуть варену курятину.

Реклама
Супи, відбивні, салати зі свіжих овочів і пиріжки з бузиною люблять чоловіки, що живуть на Півночі України. Але королева будь-якого столу там – картопля. Її смажать, запікають з салом і грибами, готують пюре з молоком і маслом.
Вареники, пельмені, чебуреки, різноманітні пироги, а також плов і котлети найчастіше їдять чоловіки на Півдні країни. Але це ніщо в порівнянні з їх любов'ю до риби.
Молоді чоловіки люблять суші і бургери
Фото: скриншот

А ось кухар з 10-річний досвідом Євген Клопотенко впевнений: головна відмінність чоловічих смаків залежить не від регіону, а від віку. Чим старше чоловік, тим більш просту їжу він любить: сало, борщ, котлети, картоплю, вареники. Молоді чоловіки віком до 35 років частіше їдять суші, піцу, стейки і бургери. Єдине, що об'єднує всіх чоловіків – це любов до м'яса. 

Дієтологи радять: крім м'яса, не варто забувати і про овочі. Їх варто їсти не менше 500 г на день. А щоб чоловіча сила не згасала, додавати в салат можна рукколу, кінзу, кріп, петрушку і помідори. 

Нагадаємо, раніше ми писали, в якій країні найздоровіша кухнян. Ми також розповідали про найкорисніші страви української кухні.