Чотири рецепти баклажанних рулетиків з сиром

2 серпня 2018, 12:00
Рулетики з баклажанів – одна з найпопулярніших літніх закусок

Рулетики з баклажанів з сиром. Фото: depositphotos.com

Баклажани відзначаються корисними властивостями, до того ж вони дуже смачні і поживні. Спробуйте приготувати з них рулетики з сиром. Таку страву можна подати на святковий стіл як закуску.

Рецепт рулетиків з баклажанів з сиро м

Реклама
Рулетики з баклажанів з сиром і часником
Фото: pixabay.com


Інгредієнти:

  • 2 баклажана
  • 4 яйця
  • 200 г сиру
  • 3 зубчики часнику
  • 4 ст. ложки майонезу
  • рослинна олія, сіль – за смаком
  1. Рецепт приготування:
  2. Вимийте баклажани, видаліть плодоніжки, за бажанням очистіть від шкірки і наріжте уздовж смужками завтовшки 5 мм.
  3. Посоліть їх і залиште в мисці на 10-20 хвилин, щоб вбралася сіль.
  4. Розігрійте пательню з рослинною олією.
  5. Покладіть смужки баклажанів і обсмажте з кожного боку до золотистого кольору.
  6. Викладіть їх на паперовий рушник для видалення надлишків олії.
  7. Зробіть начинку. Натріть на тертці відварені яйця, а потім сир. Очищені зубчики часнику пропустіть через прес. Змішайте інгредієнти з майонезом, посоліть за смаком.
  8. Зробіть рулетики зі смужок баклажана.
  9. Викладіть ложкою начинку на край смужки, сформуйте рулет і покладіть на тарілку.
  10. Накрийте тарілку харчовою плівкою або фольгою, помістіть до холодильника на 30 хвилин.
  11. Потім перекладіть їх на блюдо, прикрасьте зеленню і подайте до столу.

Рецепт рулетиків з баклажанів з сиром і томатами

Реклама


Баклажанні рулетики з томатами і сиром
Фото: depositphotos.com


Інгредієнти:

Реклама
  • 3 баклажани
  • 200 г фети
  • 2 зубчики часнику
  • 3 помідори
  • 1 пучок петрушки
  • сіль, рослинна олія – на смак

Рецепт приготування:

  1. Помийте баклажани, зріжте плодоніжки. Якщо овочі старі, очистіть їх від шкірки.
  2. Наріжте овочі тонкими пластинами і обсмажте з двох сторін в сковорідці, розігрітій з рослинною олією. Потім викладіть їх на паперову серветку або рушник. Розімніть м'який сир виделкою, додайте пропущений через прес часник і перемішайте.
  3. Обдайте помідори окропом і зніміть з них шкірку, наріжте їх тонкими скибочками.
  4. Намажте сир на смужки обсмажених баклажанів, скраю покладіть скибочку помідора, гілочку петрушки і загорніть в рулетики.
  5. Готові рулетики помістіть до холодильника на 20 хвилин, а потім подайте на стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт баклажанних рулетів з сиром і волоськими горіхами

Рулетики з горіхами і сиром
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 4 невеликих баклажани
  • 350 г твердого або напівтвердого сиру
  • 100 г волоських очищених горіхів
  • 100 г майонезу
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, рослинна олія, листя салату – на смак

Рецепт приготування:

  1. Помийте баклажани, обсушіть і наріжте уздовж на тонкі смужки. Викладіть їх в миску і пересипте кожен шар крупною сіллю. Залиште на 15 хвилин.
  2. Потім промийте їх під проточною водою і обсушіть за допомогою паперового рушника.
  3. Розігрійте пательню з невеликою кількістю рослинної олії, обсмажте баклажани з обох сторін до готовності, потім викладіть на паперовий рушник для видалення надлишків олії.
  4. Натріть сир на дрібній тертці, додайте майонез, подрібнені волоські горіхи, часник, пропущений через прес. Добре перемішайте.
  5. На краю смужок баклажанів викладіть по 1 ст. ложці сирно-горіхової пасти і поверніть рулетики.

Рецепт баклажанних рулетиків з шинкою

Рулетики з сиром і шинкою
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 3 баклажани
  • 3 зубці часнику
  • 250 г шинки
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст. л молока
  • 150 г сиру
  • 2 ст.л. вершк. масла
  • перець, сіль

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте баклажани, наріжте їх смужками, обсмажте смужки на сковорідці.
  2. Зробіть начинку: наріжте шинку кубиками, натріть сир на дрібній тертці.
  3. Наріжте кріп, видавіть через прес часник, додайте до шинки і сиру і все змішайте.
  4. На кожну смужку покладіть начинку, згорніть рулетиком, покладіть їх до форми для запікання.
  5. Зробіть білий соус. Обсмажте борошно на вершковому маслі.
  6. Влийте молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи. Поперчіть, посоліть і варіть до загустіння.
  7. Полийте рулетики білим соусом, поставте їх на 20 хвилин до духовки, розігріту до 200 °С.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: