Чим корисна зелена цибуля і як її правильно їсти – 3 поради дієтолога

13 червня 2022, 15:00
Зелена цибуля збагатить ваш раціон вітамінами, мікроелементами і надасть смаку стравам. Додавати цибулю та іншу зелень по змозі варто під час кожного приймання їжі

Зелена цибуля містить багато корисних речовин, а правильніше її їсти у сирому вигляді, якщо немає протипоказань / Фото: Колаж: Сьогодні,

Зелена цибуля та її "сестра" цибуля ріпчаста допоможуть проти застуди, знижують рівень шкідливого холестерину, а також запобігають розвитку атеросклерозу. Як їсти цибулю та зеленьз максимальною користю для здоров'я – розповіла в інстаграмі дієтолог Світлана Фус.

Пір'я зеленої цибулі містить вітаміни, мінеральні та інші поживні речовини. В одній столовій ложці подрібненої зеленої цибулі всього 1 ккал, у ній немає жиру, білків та вуглеводів, тому тим, хто стежить за вагою, варто додавати цибулю у свій раціон.

Реклама

Пір'я зеленої цибулі містить вітаміни, мінеральні та інші поживні речовини

Також зелена і ріпчаста цибуля підвищує апетит, допомагає стимулювати травлення. Але якщо вже є захворювання травних органів, сира зелена і ріпчаста цибуля не рекомендована, оскільки вона може спричинити ще більше подразнення слизової оболонки.

Щоб отримати максимум користі від зеленої цибульки і свіжої зелені, дотримуйтесь простих правил:

Реклама
  • Класти цибулю та зелень у суп або другу страву під час приготування слід не раніше ніж за 5-10 хвилин до повної готовності страви.
  • Знайте, що вітамін С та фолієва кислота руйнуються під час термічної обробки, тому зелень слід вживати головно свіжу, у сирому вигляді.
  • Вживайте зелень і зелену цибулю (по змозі) під час кожного приймання їжі. Мийте її під проточною водою, так ви знизите кількість пестицидів. Ретельне миття також убереже вас від ризику зараження гельмінтами та токсоплазмами.

Також ми писали, чим замінити кам'яну сіль – 5 порад харчового технолога.

А ще дізнайтесь, як схуднути і не заробити гастрит – лайфхак від експерта з харчування.