Булгур з куркою і овочами на сковороді: рецепт дня

11 грудня 2019, 17:05
Рецепт булгура з курячим філе, овочами і прянощами

Як правильно зварити булгур на воді

Булгур з овочами і курячим філе – смачна, ситна і корисна страва для всієї родини. Рецепт можна щоразу змінювати, додаючи різні овочі і прянощі.

Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:

Реклама

Щоб булгур при варінні вийшов розсипчастим , його слід попередньо обсмажити на олії або вершковому маслі і тільки потім залити водою. Крупа зазвичай готується 20-30 хвилин.

Читайте також:

Реклама

Булгур з куркою і овочами

Час приготування:

  • 1 годину + час для маринування

Калорійність:

Реклама
  • 216 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
  • 200 г булгура
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 1 солодкий перець
  • Сіль, прянощі – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Для маринаду:

  • 50 мл соєвого соусу
  • 1 ч.л. гірчиці
  • Трохи коріандру

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізати великою соломкою і замаринувати в суміші соєвого соусу, гірчиці і коріандру. Залишити мінімум на 2 години, краще на ніч.
  2. Обсмажити грудку до золотистої скоринки.
  3. На соняшниковій олії обсмажити цибулю, моркву, перець. Додати подрібнений в блендері помідор і прогріти.
  4. Відварити булгур за інструкцією на упаковці.
  5. З'єднати курку, булгур, овочі, сіль, прянощі і тушкувати до готовності.
  6. В кінці додати дрібно нарізану зелень (петрушку або кінзу).

Які спеції додати в булгур

Ви можете використовувати коріандр, бадьян, копчену паприку і суміш мелених перців.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісний плов з булгура . "Сьогодні" також ділилися рецептом фаршированого перцю з булгуром .