Головна Сьогодні

Як правильно варити булгур на плиті

Рецепт розсипчастого булгура з обсмаженням

Булгур – одна з найвідоміших круп в усьому світі. Його часто використовують для різноманітності звичного раціону. Він прекрасно поєднується з м'ясом, рибою, куркою та овочами. З нього готують різноманітні салати і закуски. І щоби булгур був розсипчастим, його треба спочатку обсмажити на олії або вершковому маслі й тільки потім залити водою. Подробиці приготування булгуру на плиті читайте нижче.

Як зварити розсипчастий булгур на воді

Булгур на плиті
Булгур на плиті
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30-40 хвилин

Калорійність:

  • 342 ккал на 100 г сухої крупи

Складові:

  • 1 склянка булгуру
  • 2 склянки води
  • 2 ст. л. олії або вершкового масла
  • 1 ч. л. солі без гірки

Спосіб приготування:

  1. На дно каструлі з товстим дном налийте олію, нагрійте її.
  2. Викладіть у розігріту олію булгур. Його можна не промивати.
  3. Помішуючи, обсмажте його до легкого горіхового аромату. На це знадобиться приблизно 2 хвилини.
  4. Повільно залийте обсмажений булгур окропом. Посоліть за смаком і перемішайте.
  5. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 20-30 хвилин.

Чим корисний булгур для здоров'я

Завдяки наявності вітамінів А, Е, К і РР булгур сприяє зміцненню стінок судин і серцевого м'яза. Крупа також допомагає знизити рівень цукру в крові.

У булгурі містяться вітаміни групи В, зокрема фолієва кислота, тіамін і рибофлавін, які захищають нервову систему, сприяють нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму.

Поживна цінність 100 г булгуру: білки – 12,3 г, жири – 1,3 г, вуглеводи – 57,6 г.

Тут дізнаєтеся, як правильно смажити м'ясо за порадами шеф-кухаря.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти