Страви в мікрохвильовці: ТОП-5 оригінальних рецептів

31 серпня 2020, 11:52
У мікрохвильовій печі можна приготувати кашу, омлет, печену картоплю і випічку

Шоколадний кекс в мікрохвильовці

У мікрохвильовій печі можна не тільки розігрівати, але і готувати їжу. Так ви заощадите час і енергію, а ще отримаєте можливість готувати безпосередньо в тій же посуді, в якій їжа подається на стіл.

У мікрохвильовці відмінно виходять каші, омлети, печена картопля і різноманітна випічка. Кращі рецепти ви знайдете в нашій добірці.

Реклама

Вівсяна каша в мікрохвильовій печі

Вівсянка в мікрохвильовці

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

Реклама
  • 1 великий стиглий банан
  • 2 столові ложки кремоподібного арахісового масла
  • 1/2 чашки (50 г) вівсянки швидкого приготування
  • Трохи молока
  • Сіль
  • Кориця, шоколадна стружка або ягоди – для подачі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Банан почистіть і наріжте на шматочки.
  2. Добре розімніть в чашці або мисці, придатній для мікрохвильової печі. Додайте арахісове масло і перемішайте.
  3. Всипте вівсяні пластівці і ще раз перемішайте. Якщо суміш занадто суха, влийте трохи молока.
  4. Відправте кашу в мікрохвильову піч і готуйте протягом 2-3 хвилин.
  5. Посипте сіллю, меленою корицею, шоколадною стружкою і/або свіжими ягодами.

Омлет в мікрохвильовці по-середземноморськи

Омлет в мікрохвильовці

Реклама

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 2 яйця
  • 1 столова ложка кубиків запеченого або смаженого червоного перцю
  • 1/4 чашки подрібненого шпинату
  • 1 столова ложка сиру фета
  • 1 чайна ложка нарізаної зеленої цибулі
  • Мелений перець за смаком

Дивіться відео, які продукти можна розігрівати в мікрохвильовці:

Спосіб приготування:

  1. Змастіть чашку, придатну для мікрохвильової печі, олією. Це зручно робити за допомогою силіконового пензлика.
  2. Розбийте яйця в чашку і ретельно збовтайте вилкою.
  3. Додайте червоний перець, шпинат, розкришену фету, зелену цибулю і мелений перець за смаком. Акуратно перемішайте.
  4. Поставте кружку в мікрохвильову піч і готуйте на високій потужності протягом 1 хвилини і 30 секунд.
  5. Дістаньте кухоль і подавайте омлет разом з підсмаженим хлібом.

Запечена картопля в мікрохвильовці

Печена картопля в мікрохвильовці

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 10 середніх картоплин
  • 1 ст.л. солі
  • 2 ст.л. з гіркою борошна
  • Трохи суміші сухих італійських трав
  • 2-3 зубчики часнику
  • Оливкова олія або вершкове масло
  • 1 пучок свіжого кропу

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити за допомогою щітки або губки для миття посуду. Дати трохи обсохнути.
  2. Тим часом насипати в поліетиленовий пакет борошно, сіль і сушені трави.
  3. Додати вологу картоплю в пакет і потрясти, щоб бульби рівномірно вкрилися борошняною сумішшю.
  4. Викласти картоплю в підходящу для мікрохвильовки форми. Готувати 10 хвилин при потужності потужність 850 Вт.
  5. Поки печеться картопля, приготувати заправку: змішати м'яке вершкове масло з пропущеним через прес часником і подрібненим кропом. За бажанням посолити.
  6. Злегка очистивши картоплину, надрізати її і в середину покласти шматочок масла з часником і кропом. Повторити з картоплею, що залишилася.

Шарлотка яблучна в мікрохвильовці

Рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовці

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 3 яблука
  • 3 яйця
  • 90 г цукру
  • 90 г борошна
  • 3 ст.л. цукру без гірки – для карамелі
  • 30-50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Візьміть керамічну або пірексову форму діаметром 23 см. Змащувати її не потрібно.
  2. Приготуйте карамель. Насипте цукор в форму, додайте ложку води, щоб тільки змочити цукор. Готуйте при максимальній потужності 4 хвилини, або поки цукор не розплавиться в коричневу карамель. На цьому етапі потрібно уважно стежити, щоб цукор не згорів.
  3. Вийміть форму з НВЧ, покладіть в неї шматочки масла і відставте в сторону.
  4. Приготуйте тісто, як для бісквіта. Для цього розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте білки в піну. Додайте до білків 1/3 норми цукру і збийте ще, до блиску.
  5. Збийте жовтки з цукром, що залишився.
  6. Акуратно змішайте жовтки і білки ложкою. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
  7. Яблука поріжте четвертинками, видаліть насіння і наріжте шматочками в форму.
  8. Викладіть тісто зверху на яблука.
  9. Печіть 6-7 хвилин в режимі максимальної потужності. Тісто сильно підніметься, а коли дістанете форму – злегка опаде. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою, на них не повинно бути тісто, що прилипло.
  10. Залиште на 5 хвилин постояти. Проведіть ножем по краю форми. Поверхня бісквіта повинна підсохнути, також можна присипати її через дрібне сито цукровою пудрою.
  11. Переверніть шарлотку з яблуками на решітку і зніміть форму.

Шоколадний кекс в мікрохвильовці за 5 хвилин

Шоколадний кекс в мікрохвильовці

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 4 ст. л. борошна
  • 4 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. какао-порошку
  • 1/4 ч. л. розпушувача тіста
  • Дрібка солі
  • 1 яйце (злегка збите)
  • 3 ст. л. молока (кава або води)
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1-2 іриски або шматочки шоколаду (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти, крім цукерок. Перелийте в кружку. Можна замішувати тісто відразу в ній.
  2. Готуйте в мікрохвильовці на потужності 700 Вт протягом 1 хвилини.
  3. Потім дістаньте чашку і додайте шматочки цукерок або шоколаду. Поверніть в мікрохвильовку ще на хвилину.
  4. Дайте трохи охолонути. Подавайте готовий шоколадний кекс разом зі збитими вершками або морозивом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами страв з яєць в мікрохвильовій печі, а також писали, як правильно розігріти піцу в мікрохвильовці.