Страви з червоної смородини: готуємо пиріг, морс і желе

10 серпня 2020, 14:51
Рецепти літніх страв з червоної смородини

Морс з червоної смородини

У кулінарії червону смородину використовують для приготування варення, джемів, компотів, в основному її заготовляють на зиму. Крім того, ягоди червоної смородини відмінно підходять для приготування різної випічки і соусів.

З червоної смородини виходить надзвичайно смачне желе. Ця ягода багата на пектин, тому воно добре застигає.

Реклама

Пиріг з червоною смородиною в мультиварці

Смородиновий пиріг

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Складові:

Реклама
  • 4 яйця
  • 1/2 чашки* цукру
  • 1/3 чашки розтопленого вершкового масла
  • 1,5 чашки борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 чашка червоної смородини
  • 1/2 чашки білих шоколадних крапель
  • Тертий білий шоколад – для прикраси
  • Червона смородина – для прикраси

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Чашу мультиварки змастити олією.
  2. Борошно просіяти разом з розпушувачем і сіллю.
  3. Яйця з цукром збити міксером, маса повинна збільшитися в обсязі в три рази і стати світлою.
  4. Ввести негаряче розтоплене масло, перемішати, знизивши швидкість міксера до мінімальної.
  5. Додати борошно з розпушувачем і сіллю, акуратно перемішуючи лопаткою, шоколадні краплі і смородину.
  6. Викласти тісто в каструлю мультиварки, готувати в режимі "Випічка" 60 хвилин.
  7. Дати охолонути пирогу 10 хвилин, акуратно вийняти з чаші.
  8. Посипати поверхню пирога тертим білим шоколадом. Остудити перед подачею і прикрасити гілочками червоної смородини.

* Обсяг чашки – 240 мл.

Реклама

Желе з червоної смородини на зиму

Смородинове желе

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г червоної смородини
  • 500 г цукру (або менше, якщо ягоди солодкі)

Дивіться відео, як зробити смородиновий лікер:

Спосіб приготування:

  1. Ягоди червоної смородини промити холодною водою і обсушити. Обірвати гілочки і перебрати ягоди.
  2. Додати цукор і ретельно перемішати, трохи притискаючи смородину ложкою, щоб вона пустила сік. Залишити на 10-15 хвилин.
  3. Коли з'явиться сік, потрібно ще раз добре перемішати ягоди і поставити миску з ними на максимальний вогонь.
  4. Довести до сильного кипіння і появи пінки. Помішуючи, варити смородину 5 хвилин, потім зняти з вогню.
  5. Ще гарячі варені ягоди протерти через сито, щоб вичавити з них максимум соку.
  6. Протерте желе (без макухи) ще раз поставити на вогонь і прогріти, а потім перелити в стерилізовані банки. Якщо ж тривале зберігання не планується, ємності можна просто прогріти в мікрохвильовій печі або духовці.

Морс із червоної смородини

Морс з червоної смородини

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 500 мл води
  • 400 г червоної смородини
  • 300 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Ягоди ретельно вимити, очистити від гілочок і протерти через сито.
  2. Пюре залити холодною кип'яченою водою, додати цукор і довести до кипіння.
  3. Відразу ж зняти з вогню, процідити і охолодити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тертий пиріг зі смородиною, а також ділилися рецептом смородинового пирога на кефірі.