Страви з кабачків в мультиварці: три прості рецепти

6 травня 2019, 10:30
Готуємо смачні і корисні страви з кабачків

Запіканка з кабачків в мультиварці

З кабачків можна приготувати багато смачних і корисних страв. Кабачки смажать, варять, тушкують, запікають і навіть готують з них варення. Ми розповімо, як зробити смачні страви з молодих кабачків в мультиварці.

Омлет з кабачками і сиром в мультиварці

Реклама

Омлет з кабачками

Подавати такий омлет можна з тостами або свіжим салатом – все на ваш розсуд!

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 невеликий кабачок або цукіні
  • 1 цибуля-порей (біла частина)
  • 1-2 маринованих або 1/2 шт. свіжого чилі
  • 60-80 г блакитного або будь-якого іншого сиру
  • жменя маслин
  • 4-5 яєць
  • сіль, перець – за смаком
  • каперси – за бажанням
  • соус песто – 1 ст.л.
  • 100 мл вершків – 10-15%
  • 1 ст.л. оливкової олії

Рецепт приготування:

  1. Для початку подрібнити цибулю-порей і кабачок. Включити мультиварку в режим "Мультиповар" при 130 °С на 10 хвилин.
  2. Розігріти олію і додати цибулю-порей. Перемішати і смажити 2-3 хвилини. Додати кабачок і, помішуючи, продовжити приготування до закінчення часу.
  3. Тим часом сир нарізати на невеликі шматочки, з оливок видалити кісточки, перець чилі нарізати.
  4. Яйця збити з вершками, посолити і поперчити. Можна додати трохи сухого орегано або чебрецю.
  5. Включити програму "Омлет", залити яєчною сумішшю приготовані кабачки з цибулею, зверху розкласти інші інгредієнти.
  6. Закрити кришку мультиварки і натиснути кнопку "Старт". Готувати до звукового сигналу.

Читайте також:

Рулетики із кабачків з фаршем в мультиварці

Реклама

Фаршировані кабачки

Для цього рецепта найкраще підходять молоді кабачки з тонкою шкіркою або цукіні. Такі рулетики можна не тільки приготувати в мультиварці, але і запекти в духовці.

Інгредієнти:

  • 3 молодих кабачки або цукіні
  • 500 г фаршу
  • 1 терта морква
  • 1 нарізана цибулина
  • 200 мл вершків
  • 2 яйця
  • 100 г сиру
  • сіль, чорний мелений перець
  • суміш пряних трав
  • свіжа зелень – для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Кабачки помити, нарізати тонкими поздовжніми скибочками.
  2. Додати до фаршу моркву, цибулю і приправи, перемішати.
  3. Цибулю і моркву можна попередньо обсмажити, а можна додати їх до фаршу в сирому вигляді.
  4. Загорнути в смужки кабачків фарш. Вертикально викласти в чашу мультиварки.
  5. Збити яйця і вершки, приправити за смаком. Залити отриманою сумішшю рулетики. Посипати тертим сиром.
  6. Готувати в режимі "Тушкування" або "Випічка" близько 60 хвилин.

Запіканка з кабачків в мультиварці

Кабачкова запіканка

Кабачкова запіканка – корисна і смачна страва для всієї родини. Для рецепта найкраще підійдуть кабачки без грубої шкірки і насіння.

Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 400 г
  • твердий сир – 100 г
  • яйця – 2 шт.
  • сметана або сирний сир – 100 г
  • сода – 0,5 ч.л.
  • борошно – 100 г
  • зелень,
  • сіль – 0,5 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Кабачок натираємо на середній тертці, солимо і даємо постояти.
  2. Сир дуже дрібно нарізаємо або натираємо, дрібно рубаємо зелень. Соду перемішуємо зі сметаною, залишаємо на 5 хвилин, додаємо яйця, збиваємо вінчиком.
  3. Додаємо борошно, перемішуємо. Потім туди ж додаємо сир і зелень, змішуємо.
  4. Кабачок добре віджимаємо і додаємо до загальної маси.
  5. Виливаємо в змащену маслом форму мультиварки. Готуємо в режимі "Випічка" 60 хвилин. У духовці запіканка буде готова через 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з сиром і маслинами. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з кабачків і креветок від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: