Страви з кавунів і динь – 4 рецепти до розпалу сезону

16 серпня 2015, 12:00
Напій з м'ятою, салат зі спеціями і легкі кекси

Освіжаючі страви для спекотних днів.

Прилавки зараз просто ломляться від кавунів і динь, і це при тому , що основний їх сезон ще попереду. Так що готуйте свої шлунки до кавуново – динному навалі, а заодно збережіть собі оригінальні рецепти страв за участю цих дарів природи — напою, салату, супу і десерту. До слова , на початку серпня відзначається Всесвітній день кавуна , тому, самі розумієте , залишити баштанні без уваги ви просто не маєте права.

НАПІЙ З М'ЯТОЮ

Реклама

Інгредієнти (на 2—4 порції):

Диня солодка 1 шт.
Цукор 2 ст. л .
Лимон 2 шт.
Листя м'яти за смаком
Сіль або чорний перець 1 щіпка

Реклама

Приготування (20 хвилин):

Диню очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками разом з насінням . З лимонів вичавлюємо сік. Додаємо всі інгредієнти в блендер і збиваємо до рідкого стану . Пробуємо і при необхідності регулюємо смак сіллю, цукром або водою. При бажанні проціджуємо , але можна пити і з м'якоттю.

САЛАТ З ПЕКУЧИМИ СПЕЦІЯМИ І ТМІНОМ

Реклама

Інгредієнти (на 4 порції):

Оливкова олія 1/4 скл.
Свіжий лимонний сік 1,5 ст. л .
Гострий соус ( за смаком) 1/2 ч . Л.
Перець чилі 1/2 ч . Л.
Кмин 1/2 ч . Л.
Паприка 1/2 ч . Л.
Нарізана м'якоть кавуна 3-4 ст.
Червоний лук 1/2 шт.
Петрушка нарізана 2 ст. л .
М'ята нарізана 2 ст. л .
Маслини 1/4 скл.
Фета 60 г
Мигдаль 3 ст. л .
Сіль і мелений чорний перець за смаком

Приготування (10 хвилин):

У мисці змішуємо масло, лимонний сік, всі спеції і сіль, після чого ставимо в холодильник мінімум на годину . У перцю чилі видаляємо насіння , тонко нарізаємо його і червоний лук. Маслини ріжемо половинками , фету кришимо . Кавун , нарізаний пластинками , посипаємо цибулею , петрушкою , м'ятою , маслинами і фетою , заправляємо соусом. За бажанням посипаємо мигдалем.

ТВОРОЖНІ КЕКСИ

Інгредієнти (на 18 шт):

Для кексів:
Жирний сир 450 г
Цукор 1/2 скл.
Молоко 2 ст. л .
Пюре зі свіжої дині 6 ст.л.
Яйця великі 2 шт.
розтоплене
несолоне масло 1/4 скл.
Манна крупа 3/4 скл.
Борошно пшеничне 3/4 скл.
Ваніль 2 ч . Л.
Розпушувач 1 ст. л .

Для глазурі:
Вершкове масло 1 скл.
Цукрова пудра 3 скл.
Ваніль 2 ч . Л.
Дрібно нарізана диня 3 ст. л .

Приготування (40 хвилин):

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змішуємо сир, цукор , молоко , яйця та пюре , зроблене з дині ( будь-яким зручним вам способом). В окремій ємності змішуємо розтоплене масло, манку, борошно, ваніль і розпушувач. З'єднуємо обидві суміші . Заповнюємо тестом форми для випікання кексів на три чверті. Випікаємо в духовці протягом 15-20 хвилин. Готовність можна перевіряти зубочисткою – вона повинна виходити сухою .

Поки кекси готуються , зробимо глазур. Для неї збиваємо м'яке масло протягом трьох хвилин на високій швидкості. Додаємо до нього цукрову пудру, продовжуючи збивати до повного змішування. Туди ж додаємо ваніль і диню, перемішуємо. Викладаємо на готові охолоджені кекси і подаємо. Можна прикрасити кульками свіжої дині.

ОГІРКОВИЙ ГАСПАЧО

Інгредієнти (на 3-4 порции):

Помідори 2 шт.
Нарізаний кавун 2 скл .
Огірок 2 шт.
Перець чилі 1 шт.
Червоний винний оцет 1 ч . Л.
Оливкова олія 1 ст. л .
Сіль і перець за смаком

Приготування (30 хвилин):

Огірки очищаємо від шкірки. Помідори бланшируємо і також знімаємо з них шкірку. Помідори, огірки і кавун ріжемо довільними шматочками. Всі інгредієнти для гаспачо змішуємо в пюре в блендері. За допомогою спецій регулюємо смак.

Ставимо гаспачо в холодильник до повного охолодження. Прикрашаємо при подачі шматочками сиру фета, зеленим листям базиліка , нарізаним огірком і перцем.