Володимир Ярославський
Володимир Ярославський, суддя проекту "МастерШеф. Професіонали " на каналі СТБ, поділився рецептом млинців напередодні Масляної. Як каже шеф-кухар, це простий і самий робочий рецепт, який його ніколи не підводив.
Читайте також:
Млинці на молоці класичні
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 4 г солі
- 380 г борошна
- 1 л молока
- 50 г вершкового масла
- 50 г рослинного масла
- 55 г цукру
Спосіб приготування:
- Змішати яйця, сіль, цукор, борошно і 200 г молока в однорідну суміш. – можна простим вінчиком. Потім влити в кілька прийомів решту молока. Помішувати не збиваючи – інакше у готових млинчиків будуть рвані краї.
- Вершкове масло розтопити з олією і додати в тісто. Цей прийом допоможе не змащувати після кожного виробу сковорідку, і млинці не будуть злипатися в стосі. Тісто по консистенції схоже на рідкі вершки.
- Сковорідку добре розігріти, і для перших млинців додати трохи олії.
- Млинець має бути однорідним по своїй текстурі і тоненьким як папір, але без "сухого і рваного" обідка.
Дивіться відео про традиції та обряди Масляної:
Нагадаємо, раніше Володимир Ярославський розповів, чому французька кухня вважається еталонною . Шеф-кухар також поділився порадами, як правильно зберігати продукти .