Млинці до Масниці від судді "МастерШеф. Професіонали"

26 лютого 2020, 11:30
Рецепт класичних млинців від Володимира Ярославського

Володимир Ярославський

Володимир Ярославський, суддя проекту "МастерШеф. Професіонали " на каналі СТБ, поділився рецептом млинців напередодні Масляної. Як каже шеф-кухар, це простий і самий робочий рецепт, який його ніколи не підводив.

Читайте також:

Реклама

Млинці на молоці класичні

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 4 г солі
  • 380 г борошна
  • 1 л молока
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г рослинного масла
  • 55 г цукру

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Змішати яйця, сіль, цукор, борошно і 200 г молока в однорідну суміш. – можна простим вінчиком. Потім влити в кілька прийомів решту молока. Помішувати не збиваючи – інакше у готових млинчиків будуть рвані краї.
  2. Вершкове масло розтопити з олією і додати в тісто. Цей прийом допоможе не змащувати після кожного виробу сковорідку, і млинці не будуть злипатися в стосі. Тісто по консистенції схоже на рідкі вершки.
  3. Сковорідку добре розігріти, і для перших млинців додати трохи олії.
  4. Млинець має бути однорідним по своїй текстурі і тоненьким як папір, але без "сухого і рваного" обідка.

Дивіться відео про традиції та обряди Масляної:

Нагадаємо, раніше Володимир Ярославський розповів, чому французька кухня вважається еталонною . Шеф-кухар також поділився порадами, як правильно зберігати продукти .