I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

"МастерШеф. Професіонали": Володимир Ярославський розповів про новий сезон шоу

Володимир Ярославський – відомий шеф-кухар і суддя "МастерШеф-професіонали-2"

29 лютого в 19:00 на каналі СТБ відбудеться прем'єра другого сезону "МастерШеф. Професіонали " . Після приголомшливого успіху в минулому році в цей раз на кастинг прийдуть ще більше геніальних кухарів. Вони знову будуть проходити індивідуальні та командні випробування, щоб в результаті виграти 1 000 000 гривень. Уже відомо, що на кастинг приїде шеф, який годував трьох президентів України, кухар з ресторану Володимира Ярославського і навіть володар престижної ресторанної премії "Сіль".

Судді "МастерШеф. Професіонали-2"
Судді "МастерШеф. Професіонали-2"

Реклама

Чи легко судити професіоналів, і як залишатися неупередженим на такому емоційному шоу, розповів суддя проекту Володимир Ярославський.

У чому відмінність між першим і другим сезоном "МастерШеф. Професіонали"? Якщо порівнювати кухарів, чи стали вони сильнішими?

Коли ми набирали хлопців в перший сезон "Профі", кухарі ще не знали, що їх чекає. А коли вони вже побачили програму по телевізору, зрозуміли, як на проекті все відбувається, тоді "МастерШеф" їх зацікавив. У цьому сезоні до нас дійсно звернулося більше кухарів, і багато хто з них дуже цікаві в плані професійних якостей. Ми даємо їм дійсно складні завдання, вони будуть значно складніше, ніж в першому сезоні. Іноді не все виходить, а іноді учасники нас шалено дивують! Ми зібрали людей з особливим світоглядом, які об'єднані однією ідеєю – кулінарією.

Реклама

Володимир Ярославський на кастингу
Володимир Ярославський на кастингу

Це буде дуже цікавий сезон!

Що важче: оцінювати страви аматорів або професіоналів?

Реклама

Важче оцінювати аматорів. Їх може образити вердикт, вони ж ніколи не були в професійному середовищі. Все-таки я жорсткий шеф і дуже вимогливий. Мої працівники зобов'язані знати, що таке брюнуа, жюльєн, консоме. Вони повинні розуміти, що я маю на увазі під "припустити", "обсмажити швидко" тощо. Професійні кухарі повинні заздалегідь передбачувати результат, повинні в голові складати смаки. У аматорів цього немає. Тому коли починаєш їх питати: "Хлопці, ну чим ви думали?", Незабаром розумієш, що їм не було чим думати, тому що у них недостатньо досвіду. Аматорів оцінювати складніше.

Що вам найбільше запам'яталося під час кастингу проекту? Чи були курйозні ситуації?

На кастингу я запам'ятовуються не курйози, а особистостей. Як людина з допомогою страви підносить своє мислення – мені це цікаво.

Чим кастинг в цьому році відрізнявся від попереднього, так це тим, що поруч зі мною сиділа не Ліза Глінська, а Оля Мартиновська. Ми раніше не спілкувалися близько, і на проекті почали знайомитися ближче. Вже десь до середини сезону почали жартувати один над одним.

Володимир Ярославський і Ольга Мартиновська
Володимир Ярославський і Ольга Мартиновська

Знаєте, є деяка складність в оцінці професіоналів. Іноді поєднання бувають дуже дивні. Але я розумію, що рецептори абсолютно у всіх людей різні, і трапляється таке, що мені хочеться перевірити свої враження. Наприклад, прошу Олю спробувати. Іноді вона просить мене спробувати страву Смаки у всіх людей теж різні. Буває, пробуєш блюдо, і начебто задумка цікава, але смакові поєднання – не твоє. Тому важливо почути думку іншого судді, щоб правильно сформувати думку про страву. З Олею в цьому плані легко: вона пробувала багато смакових поєднань, багато чого знає, і її думку мені цікаво почути.

Як ресторатор, ви відзначаєте учасників, з якими б хотіли попрацювати у майбутньому?

Швидше я відмічаю для себе учасників з особливим способом мислення – з таким, якого у мене, наприклад, немає. Можливо, мені цікаво було б провести спільну вечерю, об'єднати зусилля і подивитися на результат. Але, знаєте, на "МастерШеф" учасники приходять не для того, щоб потрапити до мене в ресторан, а щоб показати все, що вміють, і, наприклад, відкрити вже власну справу.

Наскільки складно залишатися об'єктивним на проекті? Не заводити улюбленців і боротися з можливою особистою неприязню.

Я оцінюю людей за професійними якостями. Те, що вони говорять, то, як вони виглядають, – не важливо. Буває, що включаються людські якості. Мені важливо розуміти, хороша людина чи погана. Що стосується мого ресторану, то я дотримуюся такого правила: не брати на роботу, звільняти і всіляко уникати токсичних людей. Якщо погана людина зустрілася на "МастерШеф", то я оцінюю її неупереджено. Я повинен бути чесним, в першу чергу, перед собою. Не дай бог, зроблю комусь погано, вірю, мені це повернеться. Поводься з людьми так, як хочеш, щоб ставилися до тебе. Навіть якщо людина тобі неприємна.

Нагадаємо, раніше Володимир Ярославський розповів, чому французька кухня вважається еталонною . Шеф-кухар також поділився порадами, як правильно зберігати продукти .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти