Бефстроганов з курки зі сметаною: рецепт дня

5 листопада 2019, 16:45
Швидкий рецепт бефстроганов для обіду

Бефстроганов з курки

Класичний бефстроганов готують з яловичини . Він складається з дрібно нарізаних шматочків м'яса, залитих гарячим сметанним соусом.

Дивіться відео, які хімікати можна знайти в магазинній сметані:

Реклама

Ми поділимося простим рецептом бефстроганов із курячого філе. Замість томатної пасти для соусу можна використовувати солодку діжонську гірчицю. А щоб страва вийшла більш дієтичною, сметану потрібно розбавити курячим бульйоном або молоком.

Читайте також:

Реклама

Бефстроганов із курки зі сметаною і томатною пастою

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 135 ккал на 100 г

Складові:

  • 600 г курячого філе
  • 1 цибулина
  • 200 г сметани 20%
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • Дрібка солі
  • Щіпка перцю
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Філе курячої грудки вимити, обсушити, наріжте на скибочки, злегка відбийте, накривши харчовою плівкою. Потім наріжте куряче філе товстими брусками.
  2. Цибулину середнього розміру очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
  3. Розігрійте на сковороді рослинну олію й обсмажте цибулю, помішуючи, до золотистого кольору 5 хвилин.
  4. Викладіть до цибулі нарізане філе, збільште вогонь до сильного і смажте м'ясо до появи рум'яної скоринки, 7-10 хвилин.
  5. Посоліть і поперчіть філе, посипте борошном і перемішайте, смажте ще дві хвилини, помішуючи, на середньому вогні.
  6. У мисці змішайте сметану з томатною пастою, залийте куряче філе, накрийте кришкою і тушкуйте бефстроганов із курки в сметані на слабкому вогні 15 хвилин.
  7. Подавайте бефстроганов з курки зі сметаною з картопляним пюре, макаронами або рисом.

Як обрати куряче філе

Експерти радять купувати м'ясо в магазинах. Кажуть, що на ринках курятина найчастіше обвітрена і несвіжа, оскільки в базарних реаліях немає умов для її зберігання. Але і запакована магазинна курочка – не показник якості.

Роздута упаковка – перший показник несвіжої курятини. Потім ідуть запах і колір. М'ясо має бути рожевим, ні в якому разі не жовтим, кажуть експерти. Це стосується як магазинної курки, так і домашньої.

Крім цього, завжди звертайте увагу на розмір філе. У магазинах воно важить більше 300 г. Але вага нормального філе домашньої курки становить 150-180 г, максимум 200 г.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити бефстроганов з яловичини з грибами .