Бефстроганов – це відома страва з дрібно нарізаних шматочків яловичини в гарячому сметанному соусі. Бефстроганов був винайдений графом Олександром Григоровичем Строгановим наприкінці дев'ятнадцятого століття. Вважається, що саме він запропонував свої кухарям тушити в соусі до м'якості маленькі обсмажені шматочки м'яса.
Бефстроганов з грибами
Інгредієнти:
- рослинна олія
- 1 цибулина
- 300 г печериць
- 500 г яловичини (тонкий край вирізки)
- 1 ст.л. борошна
- сіль, перець
- 1-1,5 склянки бульйону або гарячої води
- 100 г томатного соусу
- 100 г сметани
- 1 ст.л. діжонської гірчиці
- сухий часник
- мелений червоний перець
Рецепт приготування:
- Цибулю почистити і нарізати. Обсмажити на сковороді з рослинною олією до м'якості. Додати нарізані тонкими пластинками печериці, посолити і підрум'янити на середньому вогні. Перекласти на тарілку.
- М'ясо нарізати дуже тонкими скибочками, посипати сіллю і перцем, дати трохи постояти. Обваляти в борошні і обсмажити в сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
- Додати гриби і цибулю, влити гарячу рідину і томатний соус.
- Накрити кришкою і тушкувати близько 15 хвилин (або більше, час залежить від товщини нарізки), поки м'ясо не стане м'яким. Додати сметану, гірчицю, часник і червоний перець. Спробувати, якщо потрібно, ще раз посолити. Прогріти і зняти з вогню.
- Подавати з макаронами, картопляним пюре або іншим гарніром, за бажанням прикрасивши нарізаною петрушкою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тушковану яловичину з помідорами. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати зігріваючу печеню з яловичини.
Дивіться відео, як приготувати гречаний гарнір за рецептом Григорія Германа: