Баранина по-тосканськи: рецепт від Асмік Гаспарян

25 квітня 2018, 16:29
Апетитний рулет з баранини від переможниці кулінарного шоу

Рулет з баранини. Фото: depositphotos.com

Баранина по-тосканськи – це соковитий баранячий окіст, просочений ніжним маринадом з вина, гірчиці і лимона. Усередині дивовижна начинка з грибів і прянощів. Щоб м'ясо було ще смачніше, в процесі запікання потрібно поливати його соком, який виділиться.

Баранина по-тосканськи від Асмік Гаспарян

Реклама

Інгредієнти:

  • Баранячий окіст (без кістки) – 1,5 кг
  • Сушені білі гриби – 50 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Білий хліб (вчорашній) – 3 шматочки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сливки (30%) – 20 мл
  • Біле сухе вино – 375 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Олія – 100 мл
  • Вершкове масло – 20 г
  • Томатна паста – 30 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Петрушка – 15 гілочок
  • Чебрець – 5 гілочок
  • Розмарин – 2 гілочки
  • Гірчиця (паста) – 60 мл
  • Сіль – 15 г
  • Чорний мелений перець – 6 г
  • Червоний мелений перець – 3 г
  • Вода – 20 мл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування баранини:

Реклама
  1. Баранячий окіст зачистіть від сполучної тканини і жиру. Розріжте і розкрийте книгою. Покладіть зверху гілочки розмарину, затягніть плівкою і відбийте плоскою стороною кухонного молотка.
  2. Приготуйте маринад для м'яса: з'єднайте вино, гірчицю, цедру лимона, сіль. Покладіть м'ясо до маринаду і залиште мінімум на 2 години.
  3. Для начинки попередньо замочені сушені білі гриби проваріть 20 хвилин, потім наріжте дрібними шматочками. На суміші вершкового масла і рослинної олії посмажте подрібнену цибулю, часник і гриби протягом 7-10 хвилин, дайте охолонути 5 хвилин.
  4. М'якоть вчорашнього батона перебийте в крихту і додайте до смажених грибів. Також додайте подрібнену петрушку, чебрець, вершки, яйце, сіль і чорний мелений перець, перемішайте.
  5. Замариноване м'ясо розкрийте, змастіть всередині сумішшю томатної пасти, води і червоного меленого перцю. Зверху викладіть начинку, відступивши від країв 2 см. Заверніть м'ясо в рулет, обв'яжіть кулінарною ниткою.
  6. Зробіть зверху 12 проколів, глибиною 2 см, вставте в них шматочки часнику. Змастіть рулет маслом, оберніть фольгою і запечіть в духовці при температурі 180 °С протягом 2 годин.
  7. За півгодини до кінця приготування – розкрийте фольгу і полийте баранину соком, що виділився. Після запікання дайте м'ясу постояти 10 хвилин, подавайте з тонким лавашем.
Асмік Гаспарян
Фото: прес-служба

Нагадаємо, в тринадцятому випуску "МастерШеф" – "Кулінарний випускний" підлітки пройдуть найсмішніший конкурс – "Крокодил". У дванадцятому юні кулінари торгували десертами, а в одинадцятому зіграли в Монополію