Бананові вафлі з горіхами: рецепт дієтичного сніданку

7 вересня 2019, 10:10
Цей рецепт вафель підійде лактовегетаріанцям

Смачні домашніе вафлі виходять навіть без додавання яєць і вершкового масла. Ми пропонуємо вам простий рецепт бананових вафель з горіхами і медом, які можна приготувати на сніданок.

Дивіться відео, як роблять гонконгські вафлі:

Реклама

Вафельне тісто має досить рідку консистенцію, тому при змішуванні інгредієнтів найкраще користуватися міксером. А при обсмажуванні важливо не відкривати кришку вафельниці завчасно, інакше вафлі можуть порватися.

Бананові вафлі з горіхами: рецепт без курячих яєць

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • Молоко – 400 г
  • Вода – 60 г
  • Стиглі банани без шкірки – 225 г
  • Олія – 50 г
  • Кленовий сироп або рідкий мед – 50 г
  • Борошно пшеничне – 350 г
  • Розпушувач – 6 г
  • Сода – 2 г
  • Ванілін – 1/4 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Горіхи – 70 г

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Молоко змішати з водою, олією і кленовим сиропом.
  2. Банани розім'яти виделкою, додати до молока, перемішати.
  3. Борошно змішати з сіллю, розпушувачем, содою, ваніліном. Додати до рідини, перемішати виделкою до однорідності.
  4. Горіхи подрібнити. Додати в тісто. Перемішати виделкою.
  5. Вафельницю для товстих вафель розігріти. Викладати по 2 ст.л. і випікати до готовності за інструкцією виробника. 

Як правильно смажити вафлі

Товсті вафлі готують в спеціальних електричних вафельницях при високій температурі – зазвичай це займає 2-5 хвилин. Вафельницю перед випічкою слід обов'язково змастити маслом за допомогою силіконового пензлика.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучних вафель на кефірі. "Сьогодні" також писали, як приготувати бельгійські вафлі.