Ароматний салат з броколі та курки від Юлії Висоцької

21 січня 2019, 11:20
Смачний, корисний і швидкий в приготуванні салат

Салат з курки та брокколі. Фото: depositphotos.com

Хто сказав, що здорове харчування – це нудно? Юлія Висоцька готує приголомшливо смачний і корисний салат з брокколі, курячої грудки і оливок з пікантною заправкою.

Ароматний салат з броколі та курки 

Реклама

Складові: 

  • 1/2 качана свіжої броколі
  • 1 філе курячої грудки
  • жменю оливок без кісточок
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • перець чорний мелений
  • сіль морська
  • 2 цибулини-шалот
  • маленький корінь імбиру
  • 1/2 червоного перцю чилі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. оливкової олії

Рецепт приготування: 

  1. Куряче філе нарізати шматочками.
  2. Розігріти в сковороді гриль 1 ст. ложку оливкової олії і обсмажити м'ясо з двох сторін до готовності.
  3. Броколі розібрати на суцвіття, видаливши грубі черешки.
  4. У невеликій каструлі закип'ятити воду і відварити броколі, потім воду злити, обдати капусту крижаною водою і промокнути паперовим рушником.
  5. Імбир почистити і натерти на дрібній тертці – повинно вийти пів чайної ложки. Часник почистити і розчавити плоскою стороною ножа.
  6. Половинку перцю чилі разом з насінням нарізати тонкими смужками.
  7. Шалот почистити і нарізати тонкими кільцями.
  8. Розігріти в сковороді оливкову олію, підсмажити шматочки курячого філе. Викласти в сковороду імбир, часник, перець чилі, шалот, все обсмажити, потім зняти сковороду з вогню, влити соєвий соус і перемішати.
  9. Відварену броколі викласти в гарячу сковороду з соусом, перемішати.
  10. Викласти на блюдо броколі з соусом, зверху куряче м'ясо і прикрасити все оливками.

Нагадаємо, раніше Джеймі Олівер розповів, як правильно готувати броколі і цвітну капусту. А Юлія Висоцька поділилася рецептом фаршированих кальмарів.