Ароматизована оливкова олія: ТОП-6 рецептів

19 липня 2018, 17:00
Олію ароматизують за допомогою пряних трав

Оливкова олія з розмарином. Фото: freepik.com

Оливкова олія з різними ароматами підходить для заправки салатів і приготування різноманітних страв. Вона надає стравам дивовижний смак і аромат. Пропонуємо вам кілька рецептів ароматизованої оливкової олії.

Оливкова олія з орегано

Реклама
  • Добре підходить до рибних, м'ясних і овочевих страв.

На 400 мл оливкової олії 1 чайна ложка орегано. Настоювати 2 тижні в темному місці, періодично перевертати.

Оливкова олія з часником і базиліком

  • Підійде до салатів, м'ясних страв, овочів.

На 750 мл оливкової олії 2 попередньо висушених гілочки базиліка, 3 зубчики часнику, 4 зернятка коріандру, 8 горошин чорного перцю. Настоювати 2 тижні в темному місці.

Реклама

Оливкова олія з часником

  • Дуже добре підходить для заправки м'ясних і бобових салатів, пасти.

На один стакан оливкової олії взяти зубчик часнику і стручок червоного гострого перцю без насіння, все подрібнити. Влити масло в ємність з герметичною кришкою, додати часник і перець, збовтати, закрити і залишити на 5 днів.


Оливкова олія з лавровим листком

Реклама
  • Для заправки м'ясних салатів.

На склянку олії взяти 5-6 лаврових листків, зубчик часнику, кілька горошин чорного перцю, 2 ягоди ялівцю. У ємність з герметичною кришкою влити олію, додати подрібнені лаврові листки, часник, перець (цілком), ялівець (цілком). Збовтати, закрити кришкою, залишити на 5 днів, після чого масло профільтрувати через лляну тканину.

Оливкова олія з кропом

  • Добре підходить до рибних страв, картопляних салатів.

На склянку оливкової олії взяти 4 гілочки кропу. Можна додати кілька горошин чорного перцю і ялівцю. Готується два тижні, після чого масло необхідно профільтрувати через лляну тканину.

Оливкова олія з м'ятою

  • Оливкова олія з м'ятою – для заправки салатів зі свіжих овочів.

На склянку оливкової олії 4 гілочки м'яти, трохи тонкої зеленої цибулі. Все помістити в пляшку, додати подрібнені горошини чорного і зеленого перцю, залишити на місяць, періодично теліпаючи пляшку. Потім масло профільтрувати через лляну тканину.

Нагадаємо, раніше ми називали п'ять причин додати оливкову олію в своє меню. Сайт "Сьогодні" також повідомляв, як в Україні підробляють оливкову олію

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату з оливкової олії: