8 небанальних рецептів страв на Новий рік, які корисні

13 грудня 2020, 19:15
Найкращі ідеї для новорічного столу для тих, хто стежить за фігурою

/ Фото: Pexels

Є бажання влаштувати собі Новий рік-2021 не таким, як у всіх – чому ні? Наприклад, можна відмовитися від багатьох жирних страв на користь не менш смачних, але корисних. До речі, Металевий Бик схвалить, якщо на новорічному столі буде багато овочів, бобових, фруктів і ягід. До вашої уваги 8 прекрасних ідей дієтичних страв: від закусок до десертів.

Холодні закуски

Авокадо, фаршироване креветочним салатом

Реклама
Фото: ru.freepik.com

Інгредієнти

  • 100 г варених креветок
  • 2 авокадо
  • 3-4 в'ялених помідора
  • зелений базилік
  • 1 перець чилі
  • сік половини лимона
  • 3 ст. л. крихт свіжого білого хліба
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • сіль за смаком, варене яйце для прикраси
  • 2-3 ч. л. червоної ікри для прикраси

Спосіб приготування

  1. В'ялені помідори дрібно наріжте. Листя базиліка наріжте соломкою (4 листя залиште для прикраси).
  2. Чилі очистіть від насіння і тонко наріжте. Поріжте креветки. Хлібні крихти підсушіть на сухій сковороді до золотистого кольору.
  3. Авокадо розріжте навпіл, вийміть кісточку. Ложкою вийміть м'якоть (шкурки збережіть). Викладіть м'якоть у миску, розімніть і збризніть лимонним соком.
  4. Змішайте авокадо з усіма іншими інгредієнтами.
  5. Наповніть сумішшю половинки авокадо, викладіть на страву, прикрасьте ікрою і подрібненим яйцем. Охолодіть перед подачею.

Читайте також:

Реклама

Закуска з хумусом

Фото: Іnstagram.com/ecostoriya/

Інгредієнти

  • 1 б. нуту
  • 200 г запечених овочів (гарбуз, цибуля, пастернак)
  • 1 зуб. часнику
  • 4-5 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець за смаком

Як приготувати

Реклама
  1. Усі інгредієнти збити в блендері до однорідності.
  2. Прикрасити волоськими горіхами, зеленню.
  3. Подавати з грінками з цільнозернового хліба.

Салати

Салат із креветками й авокадо

Фото: Іnstagram.com/kitchen.ella/

Інгредієнти

  • 1 авокадо
  • 10 креветок
  • 10 помідорів черрі
  • 3 огірка
  • листя салату
  • сіль, перець за смаком

Заправка

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. соку лимона
  • 1 ст. л. меду

Збираємо салат

  1. Обсмажуємо очищені креветки.
  2. Помідори ріжемо на половинки. Авокадо кубиками.
  3. Солимо і перчимо за смаком.
  4. Викладаємо листя салату, помідори, огірки, авокадо і креветки, поливаємо заправкою.

Читайте також:

Салат із тунцем і болгарським перцем

Фото: Іnstagram.com/forma_tela

Інгредієнти

  • 200 г тунця
  • 100 г перцю болгарського соломкою
  • 100 г листя салату
  • цибуля за смаком

Заправка

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. соку лимона

Збираємо салат

  1. Складаємо всі інгредієнти, додаємо заправку і перемішуємо.

Основні страви

Рулетики з індички з в'яленими томатами

Фото: Іnstagram.com/divolga_foodstories

Інгредієнти

  • 400 г індички
  • 70 г в'ялених томатів
  • 50 г моцарели
  • паприка мелена, суміш меленого перцю, сіль.
  • 1 ч. л. олії рослинної


Як приготувати

  1. М'ясо нарізати пластами – 1,5 см, відбити кухонним молотком через харчову плівку.
  2. Натерти сіллю і спеціями.
  3. Сир нарізати невеликими кубиками.
  4. На один кінець шматка м'яса покласти 1-2 томата і скибочку моцарели, згорнути в рулетик, закріпити зубочисткою.
  5. Викласти на деко, змащене олією, і поставити в розігріту до 180 градусів піч на 35-40 хвилин.
  6. У процесі запікання поливати соком із м'яса.
  7. Подавати з овочами.

Тушкований кролик у сметані

Фото: Іnstagram.com/katerina.dorjieva/

Інгредієнти

  • 1-1,5 кг м'яса кролика
  • 2-3 зубчика часнику
  • 1 велика цибулина
  • 1 ст. білого сухого вина
  • 400-500 мл. вершків 22%
  • 2 ст. л. жирної сметани
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • свіжий чебрець і сухі трави
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати

  1. Розрізаємо кролика на частини і смажимо на розігрітій сковороді з додаванням оливкової олії до золотистого кольору.
  2. Перекладаємо в сотейник. Солимо і перчимо.
  3. У тій же сковороді смажимо до красивого кольору подрібнену цибулю і часник.
  4. Додаємо вино і випаровуємо алкоголь приблизно 4-5 хвилин. Рідина трохи загусне.
  5. Вливаємо вершки і сметану, добре перемішуємо. Даємо закипіти соусу і додаємо соєвий соус. Він має загуснути.
  6. Виливаємо соус до м'яса. Додаємо трави за смаком.
  7. Тушкуємо 1 годину.
  8. Подаємо із зеленню.

Десерти

Кекси з бананом

Фото: Іnstagram.com/nelli670712/

Ігредієнти

  • 100 г. ягід
  • 1/2 лимона
  • 300 мл води
  • 3-4 ст. л. рідкого підсолоджувача
  • 1 банан
  • 16 г агар-агару

Як приготувати

  1. 300 мл. води довести до кипіння, додати агар-агар.
  2. Усі інгредієнти поміщаємо в блендер, заливаємо агар-агар, добре збиваємо.
  3. Розливаємо у форми, прикрашаємо горіхами і бананом.
  4. Ставимо в холодильник на 30 хвилин до повного застигання.

Читайте також:

Десерт "Пряна вишня"

Фото: Іnstagram.com/pp_samborskaya

Інгредієнти

Тісто

  • 200 г рисового борошна
  • 50 г підсолоджувача
  • 100 г вершкового масла⁣⁣ ⠀
  • 1/3 ч. л. кориці меленої ⠀
  • 1/3 ч. л. мускатного горіха меленого

Заливка

  • 300 г сметани
  • 40 г підсолоджувача
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 250 г вишні

Як приготувати

  1. Для тіста змішуємо борошно, підсолоджувач, прянощі і розм'якшене масло – виходить розсипчасте тісто.⁣⁣ ⠀
  2. Окремо змішуємо сметану, підсолоджувач, яйце, кукурудзяний крохмаль.⁣⁣ ⠀
  3. У форму висипаємо 2/3 тіста, ущільнюємо, викладаємо вишню і заливаємо сметаною сумішшю.
  4. Посипаємо зверху залишками тіста і ставимо в піч, розігріту до 180 ° приблизно на 35-40 хвилин.

А тут знайдете 5 рецептів смачних десертів із яблуками.