Зірка "Майстер Шефа" поділився рецептом соковитої буженини до великоднього столу

9 квітня 2015, 20:00
Самвел Адамян знає всі секрети приготування смачної буженини

Самвел Адамян 

Фіналіст четвертого сезону проекту "МастерШеф" Самвел Адамян знає абсолютно всі секрети приготування смачної буженини.

Інгредієнти: Свинина (ошийок) – 1 кг. Молоко – 2 склянки. Аніс – 1 ч. л. Гвоздика – 3-4 шт. Мускатний горіх – 1 ч. л. Кардамон – ¼ ч. л. Чебрець – 1 ч. л. Перець чорний (горошком) – за смаком. Часник – 1 шт. Сіль.

Реклама

Приготування: М'ясо натерти часником, гвоздикою, анісом, перцем горошком, мускатним горіхом і чебрецем. Покласти в глибоку форму для запікання. У молоко додати гвоздику і кардамон, добре прогріти. Залити м'ясо гарячим молоком (на 2-3 см). Накрити фольгою. Розігріти духовку до 230 градусів. Запікати м'ясо 20 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів – і запікати ще 40 хвилин. Якщо молоко випаровується – підливати його. Щоб м'ясо вийшло з ароматною скоринкою, 4-5 разів під час запікання треба поливати його молоком. Через годину після початку запікання зняти фольгу, посолити м'ясо і випікати ще 30 хвилин.