"Зважені та щасливі" 8-й сезон: ТОП осінніх страв з гарбуза від ведучої

25 вересня 2018, 13:50
Мирослава Ульяніна розповіла, як приготувати з гарбуза хумус, пряний латте і смузі

Ведуча шоу "Зважені та щасливі" Мирослава Ульяніна Фото: прес-служба СТБ

Щочетверга на каналі СТБ глядачі спостерігають за трансформацією учасників восьмого сезону самого чарівного і вагомого шоу країни "Зважені та щасливі". 

Ведуча проекту Мирослава Ульяніна не тільки підтримує товстунів на конкурсах, а й є консультантом з харчування, розписує раціон кожного і допомагає з меню. Сьогодні Мирослава ділиться рецептами з найпопулярнішого осіннього продукту – гарбуза.

Реклама

Гарбузовий латте

Латте з гарбузом
Фото: прес-служба СТБ

Для холодного осіннього холодного вечора добре підійде зігріваючий напій. 

Складові: 

Реклама
  • Рослинне молоко (найсмачніше – густе кокосове)
  • Куркума (спеція в порошку) – ½ ч. Л.
  • Гарбуз (запечений і збитий в пюре) – 1 ст. л.
  • Імбир (суха спеція в порошку або натертий свіжий корінь) – ½ ч. л.
  • Кленовий сироп/сироп топінамбура/мед (в залежності від того, чим хочеться підсолодити) – 1 ч. л.
  • Чорний/кайєннський перець – на кінчику ложки

Рецепт приготування: 

  1. У невелику каструлю наливаємо рослинне молоко і додаємо інші інгредієнти (куркуму, перець, імбир, пюре гарбуза).
  2. На середньому вогні розігріваємо, постійно помішуючи, щоб спеції повністю розчинилися в молоці. Не доводячи до кипіння, прибираємо з вогню.
  3. Додаємо мед. Перемішуємо.
  4. Переливаємо в чашку і насолоджуємося.

Завдяки куркумі в складі він збалансує розум і поліпшить концентрацію уваги. Тому і західні експерти, і фахівці з аюрведи вважають, що куркума покращує обмін речовин і кровообіг, очищаючи кров і лімфатичні судини, покращує травлення і допомагає при діабеті. Гарбуз знижує бажання солодкого і жирного. Імбир покращує травлення і кровообіг. Перець поліпшує засвоювання корисних речовин, які є в спеціях.

Гарбузовий хумус

Реклама
Хумус з  гарбуза
Фото: прес-служба СТБ

Складові:

  • Нут (турецький горох; щоб він швидше відвар, його слід замочити у воді на ніч)
  • Тахіні (кунжутна паста)
  • Спеції (куркума, імбир, суміш перців)
  • гарбуз

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз відварюємо на пару.
  2. Відварюємо нут.
  3. Збиваємо всі компоненти в блендері.
  4. Отримуємо чудовий помаранчевий колір і ніжний приємний смак.

Хумус відомий своєю ніжною структурою. Таке блюдо чудово підійде для раціону людини, яка дотримується правильного харчування. Цей рецепт відрізняється своїм насиченим кольором і дивним смаком.


Гарбузовий смузі

Смузі з гарбуза
Фото: прес-служба СТБ

Складові:

  • Сирий гарбуз
  • Заздалегідь заморожений банан
  • Щіпка куркуми
  • Рослинне молоко (можна приготувати самому: з горіхів (кешью, мигдалю, волоських, кедрових)
  • Трохи сухого в порошку або сирого імбиру

Рецепт приготування: 

  1. Збити в блендері до однорідної густої текстури всі інгредієнти.
  2. Після того, як смузі вже буде готовий, його можна посипати насінням гарбуза, квітковим пилком, кунжутом, насінням льону або Чіа і свіжими улюбленими ягодами.

Такий сніданок досить швидкий у приготуванні, до того ж він не навантажує шлунково-кишковий тракт. Необхідно пам'ятати, що на один фрукт завжди використовуємо два овочі, для підтримки балансу і рівня інсуліну.

Нагадаємо, в четвертому випуску "Зважені та щасливі" 8-й сезон учасники стали танцюристами. Також стало відомо, хто відправиться на битву слабких.