Зимовий салат з пасти із шинкою – рецепт Джеймі Олівера

30 листопада 2020, 12:56
Смачна можливість подарувати нове життя макаронам і м'ясу, які залишилися після обіду

Як часто після ситного обіду або вечері у вас залишається їжа? Достатньо часто. І вже тим паче, коли не вдалося розрахувати продукти і приготованого забагато. Джеймі Олівер пропонує рецепт прекрасного салату з пасти, шинки і грибів.

Читайте також:

Реклама

Що знадобиться

  • 300 г грибів
  • 300 г шинки або вареної курки
  • 500 г короткої пасти
  • 3 ст. л грецького йогурту
  • 200 г шпинату
  • твердий сир
  • 1 лимон
  • 2 зуб. часнику
  • кілька гілочок свіжого чебрецю
  • оливкова олія

Як приготувати

  1. Очистіть і дрібно наріжте часник, відірвіть листя чебрецю, очистіть і поріжте гриби. Подрібніть залишилася шинку чи куряче м'ясо.
  2. Зваріть макарони.
  3. Нагрійте трохи олії в сковороді, додайте часник і смажте 1 хвилину до золотистого кольору. Додайте чебрець, гриби, морську сіль і чорний перець і смажте 5-8 хвилин.
  4. Додайте шинку чи курку і продовжуйте готувати 5 хвилин.
  5. Потім додайте йогурт і зніміть з вогню.
  6. Злийте воду з макаронів. Дайте макаронам трохи охолонути.
  7. Змішайте макарони з невеликою кількістю олії, потім додайте соус.
  8. Вмішайте шпинат, додайте тертий сир, вичавіть сік лимона.
  9. Перед подачею приправте за смаком.

А тут дізнаєтеся, як за рецептом Джеймі Олівера приготувати яйця пашот з лососем.