Зимовий рецепт клафуті з яблуками і волоськими горіхами

26 грудня 2019, 12:10
Рецепт ніжного французького десерту

Клафуті з яблуками і горіхами

Клафуті готується з рідкого тіста, схожого на млинцеве. Традиційним вважається варіант з додаванням свіжої вишні чи черешні з кісточками. Але взимку цей десерт можна приготувати з яблуками і горіхами.

Дивіться відео, як спекти смачний вишневий пиріг:

Реклама

Форма для клафуті не повинна бути роз'ємною, інакше тісто витече.

Читайте також:

Реклама

Клафуті з яблуками і горіхами

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 162 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Жменя колотих волоських горіхів
  • 1 ст.л. кальвадосу, коньяку або рому
  • 100 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру або трохи ванільної есенції
  • 4 яйця
  • 300 мл молока
  • 2-3 яблука

Спосіб приготування:

  1. Для тісту змішати борошно, цукор і ванільний цукор або есенцію. Додати яйця і ретельно перемішати.
  2. Влити молоко і алкоголь. Тісто вийде рідке, майже як млинцеве. Дати йому постояти півгодини.
  3. Форму діаметром 26 см змастити маслом і присипати борошном. Або підготувати кілька невеликих керамічних форм.
  4. Яблука нарізати на часточки або кубики, укласти в форму. Рівномірно розподілити горіхи. Залити начинку тістом.
  5. Випікати клафуті при 180-190 °С протягом 40-50 хвилин.

Як подавати клафуті

Клафуті смачний як в теплому вигляді, так і повністю охолоджений. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою і прикрасити половинками волоських горіхів.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися найкращими рецептами яблучної шарлотки . Ми також розповідали, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт .