Смажені страви можуть викликати рак простати – вчені

5 липня 2015, 02:44
У процесі смаження змінюється хімічна структура масла

Смажена їжа шкідлива для чоловіків - вчені.

Навіть одна порція смаженої страви на тиждень може підвищувати ризик розвитку раку простати, показали результати дослідження в США.

Вчені з онкологічного центру Фреда Хатчінсона ( Сіетл , Вашингтон) проаналізували результати двох великих популяційних досліджень про вплив раціону харчування на ймовірність захворіти на рак передміхурової залози.

Реклама

Після врахування всіх факторів з'ясувалося, що у чоловіків , які їли смажене м'ясо або рибу, картоплю фрі або пончики , принаймні , один раз на тиждень, ризик раку простати був підвищений на 30-37 %, в порівнянні з тими , хто їв смажене рідше одного разу на місяць.

Крім того, регулярне споживання смаженої їжі може сприяти прогресуванню раку, пише telegraf.com.ua.

Справа в тому, що в процесі смаження змінюється хімічна структура масла. У ході цього утворюються мутагенні сполуки , що сприяють розвитку раку, пояснили автори.