Запіканка з капусти з м'ясним фаршем: рецепт дня

27 січня 2020, 17:03
Рецепт запіканки з капусти і м'яса в духовці

Капустяна запіканка з фаршем

Запіканка з тушкованої капусти з фаршем та сиром в духовці – ніжна і ситна страва, яку обов'язково варто приготувати.

Дивіться відео, як вибрати м'ясний фарш:

Реклама

Купуючи білокачанну капусту, зверніть увагу на качан цього овоча. Він повинен бути пружним і щільним. Листя повинне бути ніжними, не товстим, однорідним і зі свіжим зеленим забарвленням. Кочерижка також не повинна бути товстою.

Читайте також:

Реклама

Запіканка з капусти і фаршу

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 120 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г м'ясного фаршу
  • 500 г сметани
  • 700 г білокачанної капусти
  • 250 г цибулі
  • 250 г моркви
  • 150 г сиру
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Поріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю на рослинній олії.
  2. Додайте фарш і готуйте, розбиваючи грудочки лопаткою. Посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Окремо обсмажте на олії моркву. Нашинкуйте капусту і додайте до моркви.
  4. Посоліть за смаком і тушкуйте під кришкою близько 15 хвилин.
  5. У форму для запікання викладіть половину капусти. Поперчіть.
  6. Зверху змастіть одною третьою частиною сметани.
  7. Потім викладіть весь фарш і розрівняйте. Змастіть частиною сметани.
  8. Викладіть капусту, що залишилася. Змастіть сметаною і посипте тертим сиром.
  9. Запікайте в духовці при 180 °С 25-30 хвилин.

Корисна порада

Для запіканки бажано використовувати змішаний м'ясний фарш – з яловичини і свинини. Але якщо ви хочете зробити страву більш дієтичною, візьміть фарш з індички або курки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з макаронів і курки . "Сьогодні" також писали, як зробити овочеву запіканку з гарбузом .