Запечена фарширована картопля – це універсальне блюдо, яке можна приготувати з абсолютно різними начинками. Ми пропонуємо вам мексиканський варіант з яловичим фаршем, гострим томатним соусом, кукурудзою та квасолею.
Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:
Фарширований картопля з м'ясом
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 164 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 великих картоплини
- 1 ст.л. оливкового масла
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1/2 ст.л. чилі
- 400 г яловичого фаршу
- 400 г консервованих томатів
- 200 г консервованої червоної квасолі
- 200 г консервованої кукурудзи
- 1 ст.л. томатного пюре
- 1 ч.л. соусу чилі
Для подачі:
- Кінза
- сметана
- Сир Чеддер, натертий
Спосіб приготування:
- Нагрійте духовку до 200 ° С. Наколіть картопляні бульби виделкою по всій поверхні і покладіть в жароміцну форму. Запечіть в духовці до готовності (щоб картопля швидше запеклася, попередньо поставте її в мікрохвильовку на 10 хвилин).
- Цибулю дрібно наріжте. Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні і обсмажте цибулю до м'якості. Помішуючи, додайте часник, чилі і фарш, все підрум'яньте – близько 5 хвилин. Викладіть помідори, квасолю, кукурудзу, томатне пюре і соус чилі.
- Доведіть до кипіння, потримайте на невеликому вогні 10 хвилин (соус повинен трохи увариться). Додайте більшу частину кінзи, посоліть і поперчіть за смаком.
Як подавати фаршировану картоплю
Перед подачею кожу бульбу надріжте хрест-навхрест, викладіть в розріз чверть приготовленої м'ясної начинки, по 1 ст. л. сметани, трохи натертого сиру і залишки кінзи.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати млинцевий торт з фаршем . "Сьогодні" також писали, як зробити курячі тефтелі з гарбузом і сиром .