Закуска на швидку руку: Брускетта з помідорами, фетою і пряними травами

24 вересня 2018, 17:57
Хрусткі італійські бутерброди гарні на сніданок, ланч або підвечірок

Брускетта з помідорами і зеленню. Фото: depositphotos.com

Брускетта – популярне італійське блюдо, в наш час – закуска- "антипасто", яку подають як аперитив. Особливістю брускетти – скибочки хліба для неї попередньо обсмажують (наприклад, на грилі або на сковорідці без масла), збризкують оливковою олією і натирають часником. Для приготування брускетти ідеально підходить хліб чіабатта. 

Брускетта з томатами, сиром і зеленню 

Реклама

Складові:

  •  4 скибочки чіабатти або багета
  • 2 середніх помідори
  • 50 г фети
  • гілочки чебрецю або суміш італійських трав
  • оливкова олія
  • 1 зубчик часнику

Рецепт приготування: 

  1. Підсушуємо нарізаний хліб на сковороді, в духовці або на грилі.
  2. Натираємо шматочки чіабатти половинкою зубчика часнику, скроплюємо оливковою олією, присипаємо чебрецем або сумішшю італійських трав.
  3. Помідори миємо під проточною водою, сушимо рушником. Очищаємо від шкірки і видаляємо насіння. М'якоть помідора дрібно нарізаємо.
  4. Фету розламуємо на невеликі шматочки.
  5. На хліб з оливковою олією і травами викладаємо шар томатів, кладемо зверху фету.

Брускетти готові! Можна залишити частину хліба просто з маслом і травами – так теж буде дуже смачно.

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати піцу на хлібі за 5 хвилин. Ми також ділилися рецептом швидкої піци на кефірі.

Дивіться відео, як приготувати італійську пасту з мідіями і томатним соусом: