Холодні закуски на Новий рік
Сирні кульки – популярна холодна закуска. Зазвичай її роблять з часником і зеленню, але на Новий рік потрібен особливий рецепт.
Дивіться відео, як зробити сирні кульки з шинкою:
Тому ми радимо приготувати кульки з вершкового сиру з горіхами, журавлиною і чеддером. Ваші гості будуть в захваті від такого частування.
Читайте також:
Сирні кульки з журавлиною, горіхами і зеленню
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 407 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Сушена журавлина – 0,5 склянки
- Херес, коньяк або бренді – 2 ст.л.
- Вершковий сир – 225 г
- Тертий гострий чеддер – 1 стакан
- Вустерський соус – 1 ч.л.
- Нарізані волоські горіхи – 0,5 склянки
- Подрібнена петрушка – 1 склянка
Спосіб приготування:
- Журавлину промити і замочити на 10 хвилин в алкоголі.
- У кухонному комбайні змішати чеддер, вершковий сир і вустерський соус.
- Додати журавлину разом з алкоголем, перемішати.
- Сформувати з маси кульки і обваляти їх в подрібнених горіхах і зелені. Поставити до холодильника мінімум на 4 години.
- Подавати сирні кульки разом з вином.
Корисна порада
Щоб сирні кульки були смачнішими, горіхи можна попередньо обсмажити на сухій сковороді.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна покласти в тарталетки на Новий рік. "Сьогодні" також ділилися рецептом сирних кексів із зеленню.