Заготовки з червоної смородини: як зробити джем, варення і желе

5 липня 2021, 11:56
Червона смородина трохи кисліша за чорну, до того ж у неї досить великі кісточки. З неї можна приготувати на зиму смачне варення, желе і джем. Ягоди червоної смородини заморожують і перетирають разом з цукром

Красиве желе з червоної смородини - це перфекціоністи Діви

Ця красива ягода починає стигнути в середині літа. Безумовно корисну, її варто заготовити на зиму. Це можуть бути швидке варення, джеми або желе. Кількість цукру для таких заготовок на зиму можна регулювати. Якщо поки не знаєте, як провести це літо з користю, скористайтеся лайфхаками з нашого календаря.

Джем з червоної смородини

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг ягід червоної смородини
  • 1,5 кг цукру
  • 2 склянки води

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Ягоди промити, зняти з гілочок, викласти в друшляк і бланшувати 2-3 хвилини в киплячій воді.
  2. Після чого розчавити ягоди товкачиком і, переклавши їх в каструлю, додати цукор і воду.
  3. Перемішати масу і варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до готовності, тобто до зменшення загальної маси удвічі. Перевірити готовність можна так: капнути краплю сиропу на блюдце і, якщо вона не розтікається, джем готовий.
  4. Розкласти готовий джем по сухих і чистих баночках, накрити кришками і стерилізувати 10-15 хвилин. Потім закатати, перевернути догори дном і остудити.

Варення з червоної смородини "П'ятихвилинка"

Варення з червоної смородини "П'ятихвилинка"

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг червоної смородини
  • 1,5 кг цукру
  • 1 стакан води

Спосіб приготування:

  1. Червону смородину очистити від листя та іншого сміття, прибрати гілочки і ретельно промити холодною водою. Після цього покласти ягоди в друшляк, щоб стекла зайва волога.
  2. У каструлі або будь-якому іншому глибокому емальованому посуді змішати воду і цукор і довести суміш до кипіння. Стежити за тим, щоб розчинилися всі крупинки цукрового піску. Опустити в киплячий сироп ягоди і проварити їх з моменту закипання 5 хвилин.
  3. Забрати каструлю з ягодами з вогню і перемішати.

Желе з червоної смородини

Червоносмородинове желе

Інгредієнти:

  • 2 кг ягід червоної смородини на гілочках
  • 1,5-1,7 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Смородину перебрати від сухих ягід, листя і дрібного сміття. Покласти в каструлю, влити трохи холодної води (стільки, щоб злегка покрити дно).
  2. Нагрівати ягоди на середньому вогні, постійно помішуючи, приблизно 10-15 хвилин, поки вони не стануть розм'якшуватися і давати сік.
  3. Гарячі розм'якшені ягоди протерти через велике сито. Отриману масу із соком процідити через середнє сито.
  4. Проціджену масу зважити, додати рівну кількість цукру, розмішати до розчинення.
  5. На середньому вогні, помішуючи, довести желе до кипіння. Дати прокипіти 5 хвилин і зняти піну.
  6. Гаряче порічкове желе розлити в гарячі і сухі стерилізовані банки, закрити прокип'яченими кришками.

З відео дізнаєтеся, як швидко замаринувати огірки та рецепт салату з них.

Тут читайте, як правильно заморозити авокадо та де його потім використовувати.