Навіщо потрібно їсти гарбузове насіння

27 лютого 2016, 06:35
У насінні гарбуза міститься близько 36-52% корисних жирів

Гарбузове насіння має проносний і сечогінний ефект. Фото: true-lady.ru

Про користь м'якоті гарбуза ніхто не сперечається, але мало кому відомо, що дієтологи вважають продуктом №1 насіння гарбуза. При цьому фахівці обговорюють, що найбільш цінними є насіння круглого, а не подовженого гарбуза.

У насінні гарбуза міститься близько 36-52% корисних жирів без холестеролу, камідь, органічні кислоти, вітаміни Е, А, D і К і маса мікро- і макроелементів, таких як цинк і залізо, магній, кальцій, фосфор, про також велика кількість білка, повідомляє Joinfo.ua.

Реклама

1. За вмістом цинку, який необхідний чоловікам в 6-8 разів більше, ніж жінкам, насіння гарбуза стоять на другому місці після устриць. Їх вживання позбавить хлопчиків від вугрів, жирної себореї волосся, лупи.

2. Кашка з насіння, розтертих з водою або молоком, є хорошою профілактикою паразитів у дітей. Вживати її треба у два заходи натщесерце, з різницею в півгодини. У суміш можна додати мед або фруктовий сік за смаком.

3. Кашкою з насіння гарбуза лікують дерматити, шкірні рани, опіки.

Реклама

4. Гарбузове насіння мають проносний і сечогінний ефект, усуває газоутворення в шлунку і кишечнику; зміцнює нирки; сприяє росту волосся; виводить з організму свинець, кадмій і зміцнює серцевий м'яз.

Рецепти лікування хвороб нирок і сечового міхура:

1. Розтерти в глиняному посуді по 1 склянці насіння гарбуза і конопляного насіння, поступово підливаючи 3 склянки окропу, процідити, віджати залишок.

Реклама

2. Подрібнити в кавомолці підсушене насіння гарбуза і заварити як чай з розрахунку 1 ч. л. насіння на склянку окропу.