Японці навчилися видобувати алкоголь з дерева

2 травня 2018, 16:02
Готовий продукт надійде в продаж у найближчі три роки

Алкоголь скоро надійде в продаж. Фото: pixabay

Представники Науково-дослідного інституту лісового господарства та лісових товарів заявили, що під час експерименту отримали алкогольний напій з дерева. Вони сподіваються, що готовий продукт надійде в продаж у найближчі три роки.

До складу напою входить кора дерева. Спочатку вчені розмололи її до густої маси, а потім додали закваску і ферменти, які викликають процес бродіння. Вони обійшлися без підвищення температури, що, за їхніми словами, дозволило кожному напою зберегти смак і аромат дерев. Фахівці спробували два процеси створення: настоювання і дистиляцію. Другий варіант їм "здався кращим".

Реклама

В експерименті брали участь три сорти дерев: кедр, береза і вишня. З чотирьох кілограмів кедрової кори вийшло 3,8 літра напою. При цьому вміст алкоголю в ньому становив 15 відсотків. Один з дослідників Кенго Магара (Kengo Magara) поділився враженнями:

"Ферментація дерева вже використовується для виробництва біопалива, але наш метод дозволяє його пити, зберігаючи характерний аромат. Все тому, що ми не підвищували температуру і не використовували сірчану кислоту для розкладу. Ми подумали, що було б цікаво зробити алкоголь з чогось, що нас оточує, наприклад, з дерев. Це проект мрії".

Працівники інституту заявили, що хотіли б комерціалізувати відкриття. Вони хочуть об'єднатися з представником приватного сектора, щоб уже через три роки налагодити масове виробництво напою.

Реклама

Про те, чому вчені визнали наркотиками деякі продукти, дивіться на відео нижче: