Посуд може бути небезпечним для здоров'я та провокувати онкологію

12 грудня 2019, 08:42
Безпечним для приготування і зберігання їжі є посуд із чавуна

Який посуд шкідливий для здоровя / Фото: Pexels

Посуд може бути небезпечним для здоров'я. Каструлі, якими ми користуємося щодня, можуть бути отруйними. Які каструлі варто обрати, аби готувати їжу безпечно – читайте далі.

Перше місце в топі найбільш небезпечних каструль займають каструлі з нержавіючої сталі. У них не рекомендують готувати, насамперед, овочі та гострі страви. При взаємодії з металом їжа перетворюється на бомбу сповільненої дії.

Реклама

"Викликає отруйні дії на організм, інтоксикацію і може призводити до негативних наслідків – аж до онкології", – пояснює генетик Людмила Гончарова.

Читайте також:

Такий же ефект і від контакту їжі з емаллю. Особливо червоного, жовтого і коричневого кольорів – вони токсичні.

Реклама

Далі в списку – алюміній. Шеф-кухар обирає посуд ретельно і каже: в алюмінієвих каструлях можна готувати тільки картоплю.

"На стінках ємності знаходиться оксид алюмінію, який отруює наш організм", – пояснює генетик.

Який посуд небезпечний для здоровя / Фото: Pexels

Реклама

Є сковорідки, небезпечні тільки при надвисокій температурі. Це тефлонові. А ще лікарі застерігають від розігріву їжі в пластиковій тарі.

"Ми можемо отримати певну кількість дуже шкідливих речовин, які будуть впливати на травну систему негативно, зокрема на печінку, на органи виділення", – каже гастроентеролог Галина Незговорова.

А от безпечним для приготування і зберігання їжі є посуд із чавуна, він навіть віддає продуктам корисні мікроеліменти.

Раніше ми з'ясовували, як уберегтися від грипу і які наслідки може мати вірус: важливо знати кожному.