Яблучний джем з агрусом: рецепт приготування

10 серпня 2020, 10:24
Готуємо незвичайний джем з яблук і агрусу на зиму

Варення з агрусу та яблук

Варення з агрусу – відмінна заготовка на зиму. А з агрусу і яблук можна отримати ароматний і смачний джем. Для його приготування можна взяти ягоди будь-якого кольору. Яблука вибирайте м'яких сортів, наприклад, білий налив – вони будуть краще розварюватися.

Джем з агрусу і яблук

Реклама

Варення з агрусу та яблук

Час приготування:

  • 3-4 години

Калорійність:

Реклама
  • 229 ккал на 100 г

Складові:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 0,5 л
  • Агрус – 1 кг
  • Лимонний сік – 3-5 г

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо часточками, засипаємо цукром, заливаємо водою.
  2. Ставимо на вогонь, даємо закипіти і залишаємо на повільному вогні протягом 2-3 годин (залежить від того, наскільки м'які яблука).
  3. В середині процесу варіння яблука повинні стати дуже м'якими, але не розваритися в кашу. Тоді ми знімаємо їх з вогню, даємо охолонути до кімнатної температури.
  4. Знову ставимо на вогонь, додаємо агрус і лимонний сік. Агрус на себе візьме цукор, тому можна спробувати майбутній джем в процесі варіння, якщо він здається вам кислуватим – додайте ще 200 г цукру. Даємо закипіти і тримаємо ще 30 хвилин на повільному вогні.
  5. Знімаємо після цього з вогню і закриваємо в банки.

Корисна порада

Якщо ви любите прянощі, то в кінці варіння можна додати трохи кориці і гвоздики і перемішати акуратно дерев'яною лопаткою.

Дивіться відео, як приготувати варення з екзотичних продуктів:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити густий полуничний джем на зиму, а також ділилися рецептом грушевого джему з лимоном.