Викликають 12 типів онкології: вчені назвали "чорний список" продуктів

29 травня 2018, 17:01
Експерти дали поради, як уникнути підвищеного ризику розвитку злоякісних пухлин

Харчуйтеся правильно. Фото: pixabay

Вчені зі Всесвітнього фонду досліджень раку на своїй офіційній сторінці опублікували чорний список продуктів, які викликають рак. Фахівці радять обмежити споживання жирного, фаст-фуду, напівфабрикатів, червоного м'яса і цукру.

"Є переконливі докази того, що раціон, до якого входить велика кількість "фаст-фудів" і інших оброблених харчових продуктів з високим вмістом жиру, крохмалю або цукрів (так звана дієта західного типу) є причиною надмірної ваги. Підвищена жирова маса є причиною багатьох видів раку", – сказано в доповіді вчених.

Реклама

"Фаст-фуд" – це легкодоступні напівфабрикати, яким властива тенденція споживатися часто і у великих кількостях", – попереджають вони.

Ожиріння, стверджують дослідники, сприяє розвитку 12 типів онкології, а саме раку печінки, яєчників, передміхурової залози, шлунку, порожнини рота і глотки, кишечника, молочної залози, жовчного міхура, нирок, стравоходу, підшлункової залози і матки.

Вчені представили ряд рекомендацій, що дозволяють уникнути підвищеного ризику розвитку злоякісних пухлин.

Реклама

Крім фізичної активності, потрібно дотримуватися дієти зі значним вмістом овочів, фруктів, цільнозернових і бобових продуктів. Також важливо відмовитися від алкоголю і харчових домішок.

Нагадаємо, названа найнебезпечніша їжа, що викликає рак.

Крім цього, ми писали,  які продукти запобігають раку: відповідь британських вчених.

Реклама

Дивіться відео: у кожної десятої українки виявили рак молочної залози