Випічка на Старий Новий рік: маковий рулет з горіхами

11 січня 2020, 09:29
Рецепт рулету з маком, родзинками і горіхами

Маковий рулет на Старий Новий рік

Старий Новий рік, або Щедрий вечір, щорічно відзначають в Україні в ніч з 13 на 14 січня. Стіл на Щедрий вечір багатий виробами з тіста: пирогами, печивом і пиріжками. Випічкою традиційно обдаровували тих, хто приходив засівати в новорічну ніч. Ми поділимося рецептом смачного макового рулету з пісочного тіста до свята.

Дивіться відео, як святкують Старий Новий рік:

Реклама

Читайте також:

Маковий рулет з родзинками і горіхами

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 340 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 4-5 склянок борошна
  • 1 ч.л. гашеної соди
  • 250 г вершкового масла або маргарину
  • 2 жовтки + 1 яйце для змащування тіста
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст.л. сметани

Для начинки:

  • Мак
  • Ізюм
  • Цукор
  • Горіхи

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти, додати гашене соду. Холодне масло натерти на тертці і перемішати з борошном, щоб вийшла крихтоподібна маса.
  2. Окремо збити жовтки, цукор і сметану.
  3. Замісити з двох сумішей тісто. Розділити його на 5-6 частин і поставити в холодильник на годину.
  4. Розтерти запарений мак з цукром, додати родзинки і подрібнені горіхи.
  5. Розкачати кожну частину тіста, викласти начинку і згорнути рулетом.
  6. Змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180 ° С духовці до золотистого кольору.
  7. Готовий рулет охолодити і розрізати на скибочки товщиною 1 см.

Корисна порада

Маковий рулет можна покрити цукровою глазур'ю і прикрасити кондитерськими намистинами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як гадати на вареники . "Сьогодні" також ділилися рецептами куті на Старий Новий рік .