Всесвітній день шоколаду: ТОП-5 його корисних властивостей

11 липня 2017, 12:18
Це солодке свято почали відзначати, починаючи з 1995 року

Шоколад. Фото: pixabay

Сьогодні, 11 липня, відзначається Всесвітній день шоколаду, який має не дуже глибоке коріння, адже почав відзначатися тільки з 1995 року.

Крім своїх смакових якостей, шоколад також має і корисні властивості. Вашій увазі ТОП-5 корисних властивостей шоколаду:

Реклама

Зменшує ризик інсульту

Споживання шоколаду знижує ризик інсульту – в середньому на цілих 17%, зазначають вчені в Фінляндії.

Захищає шкіру

Реклама

У чорному шоколаді містяться корисні флавоноли, які можуть захистити шкіру від шкідливого впливу сонячних променів. Якщо сонячного дня у вас під рукою не виявиться сонцезахисного крему – шоколад не погана йому альтернатива.

Корисний для серця і системи кровообігу

Чорний шоколад допомагає відновити гнучкість артерій, при цьому не допускаючи прилипання лейкоцитів до стінок кровоносних судин.

Реклама

Знижує рівень холестерину

Було доведено, що какао, що міститься в шоколаді, знижує рівень "поганого" холестерину (LDL), одночасно підвищуючи рівень "хорошого", а також зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Багатий на мінерали

Чорний шоколад повний корисних мінералів, серед яких калій, цинк і селен. Наприклад, 100 г темного шоколаду забезпечує 67% добової норми заліза.