Шкідлива їжа може спровокувати передчасні пологи

21 лютого 2016, 02:22
У Норвегії провели спеціальне дослідження

Передчасні пологи відбулися у 3505

Вагітні жінки , в раціоні яких багато овочів , фруктів і цільних зерен , мають більше шансів народити в строк , ніж ті, хто харчуються калорійною переробленою їжею , виявили медики з Норвегії .

Їх дослідження було засноване на даних норвезького дослідження , яке охоплювало 66000 жінок , які народили в період між 2002 і 2008 роками . Жінки заповнювали анкети про свої харчові звички в період вагітності , пише  medmoon.ru.

Дослідники класифікували раціони харчування жінок як "розумний", "традиційний" або "західний". "Розсудливий" раціон складався з сирих і варених овочів, салатів, фруктів і ягід, горіхів, рослинних масел, продуктів з цільного зерна злаків, птиці і досить кількості води. "Традиційний" складався з вареної картоплі, риби, соусів, маргарину, нежирного молока і приготованих овочів. І, нарешті, "західний" раціон складався з солоних закусок, шоколаду, цукерок, тістечок, картоплі фрі, білого хліба, кетчупу, цукру і солодких напоїв, оброблених м'ясних продуктів і макаронів.

Реклама

Передчасні пологи відбулися у 3505 жінок , або 5,3 відсотка учасниць . Аналіз показав , що найрідше це траплялося з прихильницями " розумного " раціону , трохи вище був ризик у прихильниць " традиційного " , а ось ті, хто харчуються в " західному " стилі найчастіше народжували передчасно – з 22 по 37 тиждень вагітності .