Лікарі розповіли, чому не можна їсти холодну їжу

2 жовтня 2017, 02:52
Через регулярного вживання холодних страв сповільнюється обмін речовин і неконтрольовано зростає вага

Фото: spletnik.ru

Вживати їжу слід або в теплому, або в гарячому вигляді, але ніяк не в холодному. Виняток становлять лише десерти і закуски, пише "Ортодокс".

В один голос гастроентерологи з усього світу попереджають – холодна їжа практично відразу ж "перекидається" в тонкий кишечник, де не може перетравитися.

Реклама

Наприклад, категорично не рекомендується пити холодний чай, в якому утворюються бактерії, які перешкоджають нормальному функціонуванню кишечника.

Через регулярного вживання холодних страв сповільнюється обмін речовин і неконтрольовано зростає вага.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Раніше повідомлялося, що вчені встановили справжню причину переїдання. Професор Роберт Ластіг з Каліфорнійського університету вважає, що в невгамовному апетиті людей винен цукор та інші швидкі вуглеводи – кондитерські вироби, солодкі фрукти і напої.

Ендокринолог прийшов до висновку, що надлишок так званих швидких вуглеводів знижує чутливість організму до гормону насичення лептину. Його сигнали перестають доходити до мозку. Цей процес прогресуючий, тому людство незабаром не зможе контролювати свій апетит, прогнозує Ластіг. Щоб цього не сталося, він рекомендує людям відмовитися від цукру і простих вуглеводів.

Цукор – найнебезпечніший швидкий вуглевод. Не дарма дослідження цього продукту успішно фінансуються і підтримуються світовою спільнотою.