Лікарі розповіли, які креветки не можна вживати в їжу

8 березня 2015, 06:09
Медики радять не шукати креветки в містах, віддалених від морського узбережжя

Не всі креветки однаково корисні. Фото: vseodetyah.com

М'ясо креветок характеризується як дуже смачне і дієтичне, і рекомендується як обов'язковий продукт в багатьох раціонах для схуднення, а також для здорового харчування. Однак креветки, як з'ясувалося, можуть принести не тільки користь здоров'ю, але і шкоду.

Медики недарма радять ласувати креветками тільки в тих регіонах, які відносяться до їх природного середовища існування, а жителям міст, віддалених від морського узбережжя краще включати в своє меню інші продукти.

Реклама

За даними цілого ряду іноземних ЗМІ, креветки, які вирощуються штучно, на фермах, утримуються в басейнах, які наповнюються хімікатами на зразок карбаміду або суперфосфату, а якщо ці басейни розташовуються в морській смузі, то припливи освіжають воду і всі відходи виносяться в море.

Також креветки отримують антибіотики, пестициди, трифосфат натрію і каустичну соду. За різними оцінками експертів, велика частина креветок не перевіряється на можливу небезпеку для здоров'я людини. При перевірці дослідниками партії креветок було знайдено 162 види бактерій, які були стійкі до 10 різних антибіотиків.

Креветочне фермерство і видобуток креветок в морі завдає величезної шкоди екологічній обстановці.

Реклама

"Для вирощування кілограма креветок, знищують близько десяти квадратних метрів мангрових заростей, і після цього земля стає спустошеною близько 10 років і непридатною для використання більше 40 років", – повідомляє джерело.

Траулінг креветок експерти порівнюють з роботою бульдозера, який прочісує ліс, щоб зловити одну пташку. За інформацією ЗМІ, при вилові одного кілограма креветок глибоководні траулери здатні вбити від двох до десяти кілограмів морських організмів.